Întrebat marţi, la Europa FM, dacă revenirea USR PLUS în coaliţia de guvernare ar putea fi influenţată de viitorul preşedinte al partidului, Ghinea a afirmat că atât Dan Barna, cât şi Dacian Cioloş împărtăşesc acelaşi punct de vedere.
„Tot partidul este radicalizat pe ideea - şi pe bună dreptate - că nu mai putem accepta să lucrăm în aceleaşi condiţii. Problema de fond a fost că aceasta a fost o coaliţie dezechilibrată şi disfuncţională. Eu am participat la aproape toate şedinţele de coaliţie ca reprezentant al USR PLUS şi vă pot spune că era un cadru complet disfuncţional de luare a deciziilor şi o eventuală întoarcere a noastră, pe lângă condiţia legată de prim-ministru, trebuie să fie legată de două chestiuni. Una - o formalizare a acestei coaliţii, că nu ne mai putem vedea aşa, pur şi simplu, la domnul Orban în birou, stăm şi trăncănim trei ore, plecăm fără o agendă clară. S-a întâmplat de foarte multe ori", a spus el, adăugând că o altă condiţie ar fi stabilirea unor termene pentru implementarea obiectivelor.
Citește și
Standard & Poor’s: Criza politică nu prezintă riscuri iminente pentru consolidarea fiscală
USRPLUS: Senatul e de acord cu Guvernul în conflictul juridic
"Aş vrea să avem nu vreo 250 de pagini (pentru programul de guvernare - n.r.), ci 10 pagini - un tabel. Într-o coloană - ce vrem să facem, cu nişte detalii relevante. De exemplu, la SIIJ, poate că am greşit că nu am spus unde se duc cazurile după aia. Toată lumea a presupus că se întoarce la situaţia dinainte de apariţia SIIJ. Şi a doua coloană - deadline (termene - n.r.) pentru că au fost chestiuni puse în programul de guvernare, dar pare că nu ne grăbim cu ele", a explicat el, potrivit Agerpres.
La preşedinţia USR PLUS candidează actualii copreşedinţi Dan Barna şi Dacian Cioloş, precum şi senatorul Irineu Darău.