Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei. Ce a negociat cu Marcel Ciolacu

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.07.2023 - 19:36
Gabriela Firea a demisionat - Foto: Wikipedia/Partidul Social Democrat/CC BY 2.0

Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei, după ce a ajuns la Guvern, unde a fost chemată pentru o discuţie cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. Discuţiile s-au axat pe termenii politici în care îşi dă demisia demnitarul.

SHARE

Întâlnirea a avut loc în contextul scandalului legat de centrele pentru bătrâni din Ilfov, care a produs deja o demisie în Guvern: cea a ministrului Muncii, Marius Budăi.

Social-democraţii vor decide luni, într-o şedinţă, la partid, cine va fi următorul ministru al Muncii. Acum, misiunea conducerii partidului va fi dublă: să decidă ce se va întâmpla şi cu portofoliul Familiei.

Firea i-ar fi cerut lui Ciolacu ca PSD să nu îl încurce pe Florentin Pandele la alegerile de anul viitor, iar ea să primeasca un loc eligibil pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Gabriela Firea a demisionat

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Mai mult, ea a afirmat că va renunța la toate funcțiile publice.

Ştefan Godei, inculpatul din Dosarul Azilelor Groazei, din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea, la cabinetul ei de senator, în perioada dintre ianuarie 2021 şi februarie 2023.

Citeşte şi: Ciucu: „Nicușor Dan și Firea ar putea fi învinși la Primăria Capitalei de un candidat integru”

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte dintre bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT.

Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii, a relatat Digi 24. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a precizat că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său.

Citeşte şi: Compania de Consolidări a lucrat la 10 imobile în administrația Firea. Doar unu a îndeplinit normele

„Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul etc.”, a explicat Firea. Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide, în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

"Mi-a fost mereu milă de oamenii în nevoie"

Ministrul demisionar al Familiei şi-a anunţat decizia spunând: "Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!".

"Prietena și colega mea, Ligia", a continuat Firea, "m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală".

"Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute", afirmă politicianul.

Citeşte şi: Ciolacu: La Capitală, PSD are candidat, se numeşte Gabriela Firea. A făcut ceva Nicuşor ăsta?

Gabriela Firea susţine că Ligia Enache face ce face "nu [ca] să facă bani, nu să facă rău. Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat (n.n.: Ştefan Godei), să o ajute pe ea, și pe alți colegi".

Ea spune că Godei a lucrat pentru ea "ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!!".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te