Compania de Consolidări a lucrat la 10 imobile în administrația Firea. Doar unu a îndeplinit normele

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.05.2023 - 16:34
Din cele zece imobile la care a lucrat Compania Municipală Consolidări, doar unul singur a putut fi recepţionat - Foto: Inquam Photos / George Călin - Imagine cu rol ilustrativ

Directorul executiv al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Răzvan Munteanu, a declarat că, din cele zece imobile la care a lucrat Compania Municipală Consolidări, doar unul singur a putut fi recepţionat.

SHARE

În cadrul şedinţei Consiliului General al Capitalei, consilierul municipal Marius Pavel (PSD) a întrebat de ce nu a fost inaugurat până în prezent niciun imobil consolidat în timpul administraţiei Gabriela Firea, deși Compania de Consolidări a lucrat la 10 imobile.

Citește și: Situaţie gravă în Bucureşti. Capitala nu are nici măcar evidenţa a ceea ce este consolidat seismic

"Din cele zece, un singur imobil a îndeplinit condiţiile legale pentru a putea fi recepţionat. Am făcut recepţia imobilului din str. Spătarului nr. 36.

Pentru celelalte imobile am câştigat în instanţă denunţarea contractelor cu cei de la Compania Municipală de Consolidări.

Au refuzat să predea imobilele. Suntem în proces cu ei pentru a preda aceste amplasamente. Niciunul nu este finalizat pentru a putea să se realizeze recepţia la terminarea lucrărilor.

Am solicitat - şi profit de prezenţa dumneavoastră şi vă rog, dacă puteţi sprijini Municipalitatea prin demersurile necesare, către Compania Municipală de Consolidări, pentru a putea să predea către administraţie imobilele în vederea finalizării lucrărilor.

Noi avem toate contractele pentru restul de executat încheiate", a spus Răzvan Munteanu, informează Agerpres.

Citește și: Numai un singur bloc a fost consolidat în acest oraş, în ultimii 23 de ani

Compania de Consolidări nu poate face dovada lucrărilor executate

Directorul AMCCRS a menţionat că reprezentanţii Companiei Municipale de Consolidări refuză predarea imobilelor, invocând faptul că ar mai avea de încasat 5 milioane de euro de la administraţie.

"Dânşii au emis o factură pe care dumneavoastră aţi inclus-o în contabilitate şi oamenii spun acum: 'Da, îţi dau imobilul înapoi, dar te rog frumos plăteşte-mi şi mie factura'", a intervenit Marius Pavel.

Răzvan Munteanu a replicat însă că reprezentanţii companiei nu pot face dovada lucrărilor executate.

"Nu suntem în această situaţie. Toate facturile care au fost incluse în contabilitate au fost achitate.

Acum dumnealor prezintă nişte tabele în format Excel şi spun că au de încasat încă cinci milioane de euro de la Administraţie, fără a putea face dovada lucrărilor executate, fără a avea un contract semnat care să acopere acele contravalori.

Am solicitat şi ne-am arătat disponibilitatea de a organiza o expertiză tehnică de calitate, din care să rezulte efectiv lucrările executate. Au refuzat acest lucru. Suntem în instanţă pentru a prelua imobilele", a explicat Munteanu. 

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te