Firea anunță proiecte pe ultima sută de metri, printre care și lucrări la Podul Ciurel

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.09.2020 - 21:25
sursă you tube

Primarul general a prezentat joi o serie de proiecte de infrastructură, menite să contribuie la fluidizarea traficului şi reducerea poluării.

SHARE

Printre proiectele enumerate de Gabriela Firea se numără continuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, dar şi realizarea de pasaje la Petricani şi Andronache sau a Străpungerii Drumul Săbăreni - Centura Bucureşti.

În ceea ce priveşte Podul Ciurel, primarul general a subliniat că a fost finalizată prima etapă, Nodul Virtuţii (constând într-un pod hobanat, trei pasaje supraterane şi nouă bretele de circulaţie), şi că urmează a doua etapă a proiectului - Nod Virtuţii - Bulevardul Uverturii.

„Suntem deja pregătiţi să intrăm în teren. Avem semnat contractul cu asocierea de constructori şi sunt consemnaţi banii pentru exproprieri. Vor fi 20 de imobile expropriate şi nu 200, cum erau în proiectul iniţial", a precizat ea, în cadrul unei transmisii video pe Facebook.

Gabriela Firea a arătat că zona de nord a Capitalei, unde s-a construit mult în ultimii ani, este foarte aglomerată şi că realizarea unor pasaje la Petricani şi Andronache va contribui la fluidizarea traficului.

În ceea ce priveşte supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, edilul general a declarat că este vorba despre un proiect aşteptat de peste 20 de ani.

„Se lucrează aşadar la infrastructura rutieră. Au fost relocate şi modernizate reţelele edilitare şi a fost deschisă circulaţia pe drumul nou făcut, între str. Braşov şi str. Râul Doamnei", a explicat Gabriela Firea.

În legătură cu Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, ea a precizat că a fost realizată prima etapă a acestei lucrări, constând în lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens şi construirea unui pasaj peste Dâmboviţa.

„Mergem la etapa a doua - lărgirea la trei benzi pe sens a str. Iuliu Haţieganu, între pasaj şi Calea Vitan", a explicat Gabriela Firea.

Un alt proiect pe care l-a menţionat este Străpungere Drumul Săbăreni - Centura Bucureşti, care presupune realizarea unei noi legături spre Şoseaua de Centură prin prelungirea arterei Drumul Săbăreni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.