O femeie a primit, 16 ani, o pensie mai mică. Ministrul Muncii își cere scuze

DE Mircea Marian | Actualizat: 02.07.2020 - 17:26
Violeta Alexandru Foto: Facebook

O femeie din județul Alba a primit, timp de 16 ani, o pensie mai mică, datorită unei erori a funcționarilor de la casa județeană de pensii. Mai mult, acești funcționari nu doreau ca, după descoperirea erorii, să-i plătească sumele restante din 2004.

SHARE

„Pensionată în anul 2002 cu penalitate pentru ieșirea anticipată la pensie, conform legii, doamna A.B, din Alba, avea dreptul la o pensie întreagă, nepenalizată, prin trecerea la pensia de limita de vârstă, încă din luna iulie a anului 2004.

Nu pot decât sa mă întreb dacă acei oameni, funcționari publici din cadrul Casei de Pensii Alba care au greșit în anul 2004, când, odată cu trecerea doamnei la pensie de limita de vârstă, aveau obligația legală de a ridica penalizarea pensiei și de a plăti integral drepturile, au astăzi cea mai mică remușcare pentru cei 16 ani în care greșeala lor a îngreunat și mai mult traiul acestei doamne.

Neplata tuturor drepturilor cuvenite retroactiv pentru cei 16 ani de către Casa de pensii Alba la momentul descoperirii erorii reprezintă o a doua gravă problemă. Să fii conștient că i-ai luat unui om un drept și să nu-i restitui integral suma, pentru toți acești 16 ani reprezintă o lipsă de respect față de oamenii care au muncit și contribuit în țara aceasta“, scrie, pe Facebook, ministrul Muncii Violeta Alexandru. 

Demnitara spune că a cerut demisia șefului de serviciu vinovat, care avea deja o mustrare scrisă pentru o altă eroare din urmă cu două luni. 

„Față de suma deja plătită în luna aprilie 2020, astăzi, la sesizarea mea, s-au făcut toate demersurile legale pentru ca doamna să primească integral diferența pentru cei 16 ani în care a fost privată de dreptul integral de pensie“, mai arată ministrul Muncii. 

Violeta Alexandru și-a cerut scuze pentru eroarea funcționarilor din subordine: „Vă rog doamnă, deși e târziu să repar ceva ce v-a fost luat dintr-o greșeală gravă, să acceptați scuzele mele și promisiunea că voi face tot ce îmi stă în putință să nu mai existe astfel de cazuri în România modernă!”

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.