După ce au fost etichetați drept „ciuma roșie”, primarii PSD nu vor guvernul minoritar PNL

DE Edi Neagu | Actualizat: 26.10.2021 - 09:27
Primarii PSD nu vor guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă. FOTO: Facebook

Potrivit lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție în momentul de față.

SHARE

Preşedintele Consiliului Naţional al social-democraților, Vasile Dîncu, a declarat că a existat o presiune mare din partea primarilor pentru a nu vota guvernul minoritar propus de liberali, despre care spune că până mai ieri acuzau PSD că este ”ciuma roșie”, iar acum susțin că este un partid responsabil, potrivit Hotnews.ro. Dîncu a mai declarat că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate.

Dîncu a declarat, luni, la Profit News, că în PSD nu a existat un curent favorabil pentru susţinerea acestui guvern.

"Am trecut de la ciuma roşie la un fel de forţă politică responsabilă. Am mai auzit de mai multe ori această expresie de la PNL şi chiar de la Preşedinţia României, ne bucurăm pentru acest statut. Nu a existat un curent favorabil pentru o votare a unui guvern minoritar. A existat, sigur, la început ideea că trebuie să găsim soluţii că ţara se află într-o situaţie complicată şi trebuie să găsim şi noi soluţii, să nu ne punem pe picioarele din spate, să încercăm să negociem un proiect în care cele 10 propuneri pe care le-am făcut noi să fie luate în calcul. Acest lucru îl dorim, ca viitorul premierul să ţină cont de propunerile noastre, mai ales că sunt propuneri făcute de specialişti, dar mi se pare că este exclusă o variantă de guvern minoritar. (…) Am avut o presiune foarte mare din partea primarilor sau preşedinţilor consiliilor judeţene să nu votăm, să nu credităm un guvern care a dus România în această groapă”, a explicat Dîncu .

Citește și: DSP Iași: Vârful valului patru, peste o lună, iar în ianuarie va veni valul cinci

El consideră că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie.

"Anticipatele ar fi soluţia cea mai bună, probabil că în această perioadă de vârf a crizei în care vine iarna şi vin peste noi nişte preţuri din energie care nu au putut fi reglate cumva în niciun fel încă, cel puţin lucrăm în Parlament în aceste zile la nişte OUG pentru plafonare, pentru compensare. (…) Ar fi o soluţie, cred că toţi oamenii vor fi de acord şi partidele vor fi de acord ca în primăvară sau în vară să ajungem la această soluţie”, a transmis preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Citește și: Doi membri ai clanului Săndulache, arestați. Gruparea forța femei să ascundă droguri în zone intime

El a precizat că este nevoie de asumarea politică a unui Guvern, dar a unuia format din specialişti. "Credem că este nevoie de asumarea politică a unui guvern, noi am propus, dar nu este treaba noastră că nu noi propunem, noi putem să dăm idei doar că nu avem o majoritate, nu putem face în acest moment, am propus ca preşedintele, premierul desemnat să se gândească la un guvern în care pot să fie mai mulţi oameni care sunt din afara arcului politic, care nu se decontează prin apartenenţă politică, ci prin specialitatea lor, prin expertiza pe care o au şi atunci sigur că poate toate partidele vor rediscuta sprijinul pentru un guvern de termen scurt”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te