Două pariuri politice pe care s-ar fi pariat sume mari de bani. Dăncilă, implicată în ambele

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.11.2019 - 11:35
Inquam Photos

Atunci când cotele variază foarte mult, în doar câteva zile, pot exista două explicații: fie bookmaker-ii s-au înșelat când au făcut evaluarea, fie pe acele pariuri s-au jucat sume uriașe de bani. De regulă, e vorba de varianta a doua.  

SHARE

Două case de pariuri din România au organizat pariuri detaliate pe Alegerile prezidențiale din România. Oferta a fost generoasă, fiind vorba de zeci de pariuri. Pariurile și cotele aferente au fost, prima oară, publicate în urmă cu trei săptămâni.

De atunci, campania electorală a fost inertă și doar sondajele de opinie apărute au putut influența cotele.  

Totuși, cotele a două pariuri au variat neverosimil în decurs de numai trei-patru zile.  

PARIU 1  

Pe 24.10 2019, cotele erau următoarele:

Duel: Viorica Dăncilă 1,65 /1 – Mircea Diaconu 2,/1

Explicație – dacă puneați 1000 de lei că Viorica Dăncilă ia mai multe voturi decât Mircea Diaconu și acest lcuru chiar se întâmplă, atunci câștigați 1.650 de lei. (Din informațiile noastre, Dăncilă avusese cota inițială și mai mare 1,85/1)  

Pe 28.10. 2019, cotele erau:

Duel: Viorica Dăncilă 1,18 / – Mircea Diaconu 3,7/1

Cota Vioricăi Dăncilă s-a prăbușit extrem de mult, iar acest fapt se poate datora, fie prestației politicienilor (nu a fost cazul, campania fiind ternă), fie unor noi informații despre cei doi candidați (e drept apăruse în weekend un sondaj, pe surse, în care Dăncilă avea dublu procente față de Diaconu). Doar că, ieri, un alt sondaj arăta că Diaconu este în fața lui Dăncilă, iar cotele au rămas la fel.

Astfel, singura explicație pentru căderea bruscă a unei cote este faptul că s-au pariat mari sume de bani. În cazul nostru pe faptul că Dăncilă va lua mai multe voturi decât Diaconu. În fața unor sume mari pariate (în cazul nostru pe Dăncilă), pentru a se proteja, casele de pariuri au coborât brusc cotele.

Am fost la trei case de pariuri (puncte de lucru) de unde am aflat că pariurile politice nu prezintă interes. Nimeni nu pariase la ghișeu. „Cred că se pariază mult online și de asta variază cotele. Acolo ești protejat de faptul că poți paria în numele altcuiva și nu te află nimeni. Așa cum făceau fotbaliștii și antrenorii de la noi când pariau pe jocuri din Prima Ligă”, ne-a precizat o sursă din fenomen.

Cei care au pariat sunt cei care au avut și informații. Iar informații au cei din lumea politică.  

PARIU 2

Pe 24.10 2019, cotele erau următoarele:

Duel: Klaus Iohannis 1,15 /1 VS Dan Barna plus Viorica Dăncilă 5,66/1  

Pe 28.10 2019, cotele erau următoarele.

Duel. Klaus Iohannis 1,3 / 1 VS Dan Barna plus Viorica Dăncilă 2,9/1

Explicație. Dacă pe 24 octombrie puneai 1.000 de lei că Barna împreună cu Dăncilă adună mai multe voturi decât Iohannis și asta se întâmpla, încasai 5.660 de  lei. Patru zile mai târziu, pe același pariu câștigai doar jumătate, adică 2.900, pentru că s-au prăbușit cotele.  

Posibilele explicații pentru cotele prăbușite în numai câteva zile, oferite celor doi însumați, este parierea masivă pe faptul că Barna și Dăncilă vor strânge mai multe voturi decât Iohannis singur. Aici, chiar dacă Iohannis pare favorit, pariorii au fost atrași de cota uriașă acordată lui Barna și Dăncilă.  

De remarcat faptul că sondajul IMAS, de ieri, care îl consideră favorit pe Mircea Diaconu în fața Viorică Dăncilă nu a modificat cotele.

Astfel, Diaconu v-ar putea aduce de aproape patru ori suma pariată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te