Donații de la rude: Dragnea și Oprișan - mașini de lux, Năstase – 1.000.000 €, Manda - bani de casă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.03.2020 - 15:28
Realitatea.net

Cel mai convenabil pentru un politician este să își treacă în declarația de avere o „donație” de la mamă chiar dacă aceasta își duce traiul dintr-o pensie.

SHARE

Șeful Gărzii de Mediu București: bani de la mama pentru casă

Scandalul poluării din București a mai scos în evidență un aspect aproape uitat în ultima vreme. Comsiarul șef al Gărzii de mediu București, Viorel Glăman a primit donație de la mama peste 60.000 de euro. Contactat de Newsweek, Glăman a recunoscut împrumutul și a spus, fără alte comentarii, că banii i-au trebuit pentru a-și lua o casă.

Dragnea, donație pentru iubită

În 2017, Dragnea  a scris, în declarația sa de avere, că a primit de la nepoți un bolid de lux BMW X5 folosit, ulterior, de iubita sa cu trei decenii mai tânără. Dragnea nu și-ar fi permis bolidul de 50.000 de euro el declarând că are doar 3.000 de dolari în coturi.

Un primar cu o mama potentă financiar

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, spune că a primit o donaţie de un milion şi jumătate de euro, de la mama lui. Declarația vine după ce inspectorii de integritate au sesizat procurorii, afirmând că edilul nu poate justifica 2,7 milioane de lei din avere. La acea data, mama lui Cherecheș declara venituri anuale de 100.000 de euro din chirii și de la spitalul din Baia Mare.

Oprișan – pușculița e la mama

Liderul PSD Vracea Maria Oprișan susține că mașina de teren pe care o conducea, de 100.000 de euro i-a fost cumpărată de mama.

„Mașina a fost cumpărată de mama mea, ea este proprietarul. Mie mi-o mai dă din când în când s-o conduc câte cinci minute. Dacă sunteți interesați de mai multe detalii întrebați-o pe ea. Mama mea nu este funcționar public ci persoană privată și nu văd care este problema“, a declarat Marian Oprișan pentru Ziarul de Vrancea, adăugând că și alte mașini la volanul cărora a fost surprins sunt tot ale mamei sale.

Mătușa de aur a lui Năstase

Moda moștenirilor dubioase a fost lansată de Adrian Năstase. Tamara Cernasov, matuşa care i-a lasat moştenire peste un milion de euro lui Adrian Nastase şi soţiei acestuia. Deşi putred de bogată, matuşa Tamara trăia aproape în sărăcie, într-o garsonieră modestă. Cu toate astea, în 1999, la peste 90 de ani, mătuşa cumpăra terenuri în zona rezidenţială Băneasa-Voluntari, arătând o intuiţie mai bună ca un expert imobiliar, amintelte și Digi24.

Mihai Fifor ne-a arătat că se poate și invers

Deși în Declarația de avere se prezintă sărac, Fifor are puterea de a face donații generoase. Mihai Fifor susține ca nu are nici case, nici apartamente, nici terenuri. În schimb, Fifor scrie ca i-a donat unei rude, Nicolae Fifor 340.352 de lei în septembrie 2018.

Olguța și Manda, împrumut de la cunoscuți

Cei doi PSD-iști au cumpărat o casă  cu un sfert de million de euro, dar specialiștii spun că imobilul este subevaluat. Cum nu aveau atâția bani, au apelat la prieteni.

“Am cumpărat casa cu suma de 230.000 de euro. O mare parte din bani a fost împrumutată de la cunoscuți, cu contract la notar. Sper să achit împrumutul după petrecerea de nuntă”, a declarat Manda.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te