De ce i-a trântit partidul lui Viktor Orban ușa în nas lui George Simion? Cuvinte dure la adresa AUR

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.06.2024 - 09:35
De ce i-a trântit Viktor Orban ușa în nas lui George Simion? Cuvinte dure la adresa liderului AUR - Foto: FB / INQUAM PHOTOS

De ce i-a trântit partidul lui Viktor Orban ușa în nas lui George Simion? Cuvinte dure la adresa AUR și orice posibilă colaborare cu partidul extremist din România a decis FIDESZ.

SHARE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că europarlamentarii care au obținut mandate la alegerile europarlamentare se vor alătura Grupului ECR. 

Citește și: Ungurii s-au supărat pe Viktor Orban: "România e mai aproape de Occident decât noi!"

De ce i-a trântit partidul lui Viktor Orban ușa în nas lui George Simion? Cuvinte dure la adresa AUR

Ca reacție la această veste, liderul grupului Fidesz, Máté Kocsis, a scris pe pagina sa de socializare:

Extremistul român antimaghiar AUR a fost acceptat în grupul ECR. Nu se poate ca Fidesz să stea în același grup cu un astfel de partid în Parlamentul European! În niciun caz!

FIDESZ este partidul premieurului Viktor Orban.

După cum s-a raportat anterior, AUR a făcut declarații antimaghiare și în campania sa pentru Parlamentul European. Printre altele George Simion, președintele AUR, a calificat Alianța Democrată Maghiară din România drept o "creație urâtă și șovinistă". În cadrul unui eveniment de campanie din Transilvania, politicianul a mai spus că UDMR este "inamicul politic" al AUR la nivel național, scrie presa maghiară

Citește și: Viktor Orban, în vizită în România, poftește la Transivania. „A fost 1.000 de ani în Regatul Ungar"

AUR transmite de ani de zile mesaje antimaghiare și este unul dintre principalii organizatori ai campaniei șovine și antimaghiare împotriva cimitirului militar de la Uzwölgy.

Reprezentantul AUR, Dan Tanasa, a inițiat în ultimii ani sute de procese împotriva folosirii semnelor în limba maghiară în locurile publice din Transilvania, câștigând câteva dintre ele.

Hunor Kelemen, președintele Alianței Democrate Maghiare din România, a calificat în mai multe rânduri AUR drept un dușman al maghiarilor, scriu jurnaliștii maghiari.

AUR a adferat la conservatorii europeni

Toţi cei şase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), transmite News.ro.  „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conservatoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, conform unui comunicat de presă al partidului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te