Consilierul local USR PLUS care făcea afaceri cu Primăria și-a anunțat demisia. Apoi, și-a retras-o

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 15.09.2021 - 18:19
Iulian Hușanu a vrut să facă un gest de onoare, apoi s-a răzgândit. Foto pagina sa de Facebook

Consilierul local USR PLUS din Iași care și-a anunțat demisia din partid duupă ce presa a scris că face afaceri cu o primărie condusă de un coleg a revenit asupra deciziei, invocând faptul că a fost rugat de membrii din formațiune.

SHARE

Consilierul local USR PLUS Iași Iulian Huşanu are afaceri, prin firma sa la care este asociat unic (Urvas Com), inclusiv cu Primăria Mirceşti, condusă de un coleg de-al său de partid, a scris luni Ziarul de Iași.

Jurnaliștii au descoperit că prin intermediul mai multor achiziţii, firma a dotat, în principal, centrul de vaccinare din localitate.

„Coincidenţă sau nu, bazele centrului au fost puse de către un alt membru USRPLUS (fostul subprefect Ştefan Tănase). Urvas a livrat aproape orice: de la mănuşi, apă, mobilier şi până la programe software. Peste 100.000 lei câştigaţi în ultimele cinci luni.

Dar, Huşanu este pe punctul de a da lovitura: firma sa este unul dintre cei doi ofertanţi la un contract al Primăriei Mirceşti cu o valoare estimată de peste 430.000 lei. De data aceasta, Urvas vrea să amenajeze trotuare. Contactat, Huşanu spune că a „sprijinit” dotarea centrului şi a susţinut că mai are de încasat circa 50.000 lei pe care îi aşteaptă de 2 luni, în condiţiile în care firma sa a făcut plăţile către furnizori”, a scris publicația.

Mai mult, firma consilierului local are afaceri cu societăți deținute și de Primăria Iași. În plus, printre clienţii firmei se numără spitale, universităţi, poliţia de frontieră, societăţi de stat, penitenciare, şcoli, servicii şi direcţii deconcentrate, instituţii de cultură şi aeroporturi. (Mai multe detalii aici).

Citește și: Ben Oni Ardelean: Biblia este considerată singura normă de viață și trăire pentru cei 98% de români

Îmi dau demisia. Nu îmi mai dau demisia

După apariția articolului, Iulian Hușanu a dat un drept la replică, în care a explicat ce afaceri desfășoară firma sa. La final a anunțat marți că își dă demisia din USR PLUS, „având în vedere că in prezent unii colegi din USR-PLUS consideră că realizarea unui PUZ sau afacerile cu instituţiile publice, chiar şi cu cele care nu au legatura cu USR-PLUS, nu pot fi realizate de către un membru de partid.

Prin plecarea din formațiune, pierdea implicit și locul de consilier local la Iași.

Citește și: Ministrul Energiei: Statul va compensa facturile la electricitate pentru 13 milioane de români

Miercuri, Iulian Hușanu s-a răzgândit și nu și-a mai dat demisia din USR PLUS. Deci, nu pleacă nici din Consiliul Local. Așa l-ar fi rugat colegii.

„Având în vedere mesajele primite de la foarte mulți colegi din USR-PLUS, am decis să reevaluez momentul oficierii demisiei.

Ca urmare, rămân deocamdată membru de partid, și, mai mult decât atât, voi consilia și pe alți colegi pentru ca să nu se mai repete trecutul.

Reconfirm retragerea din toate intențiile de colaborare cu Primăria Mircești, deși tot ce am făcut a fost legal, și spre ajutorul comunității respective. Îmi pare rău pentru ei, vor trebui să se descurce cumva astfel încât campania de vaccinare să nu sufere”, a scris Iulian Hușanu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te