Comisia de Transporturi din Senat face ședințe când are chef președintele. Doar că nu prea are

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 06.12.2021 - 15:14
Președintele Comisiei de Transporturi, Toma Petcu

În țara în care autostrăzile sunt construite cu întârziere de ani sau de decenii, comisia de transporturi din Senat, importantă în procesul de avizare a unor legi și documente, se întrunește doar când are chef președintele ei. Doar că acesta nu prea are chef..

SHARE

Comisia de transporturi din Senat are nu mai puțin de 17 atribuții.

Dintre acestea, cele mai relevante sunt: „ţine o evidenţă specială a tuturor amendamentelor depuse în scris de către senatori”, „examinează proiectele de lege şi propunerile legislative asupra cărora Biroul permanent i-a solicitat elaborarea de avize şi rapoarte, precum şi amendamentele depuse la acestea”, „analizează sesizările, petiţiile, propunerile referitoare la problemele din domeniul său de activitate”, „examinează proiectele de acte europene”.

Convocarea şedinţelor Comisiei se face de către preşedintele acesteia, sau, în lipsa sa, de vicepreşedintele care îl înlocuieşte.

Membrii Comisiei de transporturi din Senat sunt chemați la ședință uneori doar maxim odată pe lună. Astfel, în ianuarie, a avut loc o singură întrunire. La fel în aprilie, mai, iunie și septembrie. 

În februarie, martie și noiembrie, senatorii care fac parte din această comisie s-au văzut de doar două ori. Singura lună de anul acesta când activitatea a fost mai intensă a fost octombrie. Dar nu pentru că s-a discutat despre proiecte de drumuri sau căi ferate.

Citește și: Liviu Dragnea ar fi părăsit-o din gelozie pe Irina și i-a dat și block. Irina Tănase: Contactați-l

Neagă evidența

Comisia de transporturi din Senat este condusă de către Toma Petcu. Acesta este în prezent senator liberal, după ce a trecut pe la ALDE, apoi la Pro România și a revenit din nou în ALDE, înainte de a se înscrie în PNL.

„Ne întrunim când avem completă ordinea pe zi. Poate fi de mai multe într-o lună și de mai multe ori sau o dată la două săptămâni”, a declarat Toma Petcu, pentru Newsweek România

Acesta a negat că ar fi întrunit comisia doar o dată pe lună, deși chiar site-ul oficial al Senatului, unde poate fi foarte ușor verificată peridiocitatea întâlnirilor îl contrazice. 

Citește și: Dr. Marinescu avertizează: Omicron se extinde. În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul

Toma Petcu a afirmat că în ultimele luni, comisia de transporturi s-a întrunit mai rar din cauza numeroaselor audieri de miniștri. 

„Suplimentar, am avut mai multe audieri pentru miniștri. 2 sau 3 audieri la ultimele guverne, cel nou și cel al lui Dacian Cioloș, care nu a trecut”, s-a scuzat senatorul PNL.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.