Coarnă, Ghiță, Tudorache cer lege care să protejeze țara de „interesele” Vestului. Iordache aprobă

DE Petre Bădică | Actualizat: 02.03.2022 - 14:49
Coarnă, Ghiță, Tudorache cer lege care să protejeze țara de „interesele” Vestului. Iordache aprobă / cdep

Patru deputați PSD au cerut o lege a suveranității după ce – consideră ei – pandemia de COVID ar fi uzurpat independența patriei. În plus, evoluțiile internaționale din ultimii ani ar fi dus la „subminarea pronunțată a suveranității poporului român”.

SHARE

„Către Biroul penrmanent al Camerei Deputaților,

În temeiul prevederilor articolului 74 aliniatul 4 din Constituția României și ale articolului 91 aliniatul 1 din Regulamentul Camerei Deputaților vă înaintăm spre dezbatere și adoptare proiectul de lege – Legea Suveranității – Legea pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și al cetățeanului român”.

Inițiativa este semnată de deputații Dumitru Coarnă, Daniel Ghiță, Radu Tuhuț și Daniel Tudorache. Printre numele „grele” care au semnat pentru această inițiativă îi regăsim pe liderul AUR George Simion dar și pe Diana Șoșoacă.

COVID ne ia suveranitatea zic inițiatorii

De ce s-au speriat atât de tare parlamentarii PSD, astfel încât au decis că e timpul să întărească suveranitatea României?

Răspunsul se află în expunerea de motive:

Citește și: FSB îl părăsește pe Putin. L-a informat pe Zelenski despre asasinii ceceni trimiși să-l ucidă

„Secţiunea 1 Titlul proiectului de act normativ

"Legea suveranității - Legea pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și al cetățeanului român"

Secțiunea a 2-a Motivul emiterii actului normativ

Descrierea situației actuale

„În ultimii ani, cu precădere în ultimul an și jumătate ulterior apariției virusului SARS-CoV-2, în legislația românească au fost adoptate o serie de norme care contravin, fie punctual, fie în ansamblul lor, spiritului și literei Constituției României, republicată. Această stare de fapt și de drept este de natură a afecta în mod grav și direct suveranitatea statului român reglementată de articolul 1 alineatul 1 din Constituție, suveranitatea fiind înțeleasă atât ca drept al națiunii la identitate și autodeterminare, cât și ca stare de drept conformă cu ordinea constituțională.

Citește și: Daniel Tudorache, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Reacția la situația de stres la care a fost supus statul și cetățeanul român ca urmare a apariției stării pandemice începând cu luna martie a anului 2020 și până în prezent, atât din punct de vedere economic, cât și social, a relevat o serie de disfuncționalități la nivelul instituțiilor statului român de natură a afecta în mod direct, fundamental și ireversibil suveranitatea națională”, arată inițiatorii. Detalii AICI

Altfel zis: Impunerea unor norme sanitare anti-COVID în timpul pandemiei ar fi încălcat suveranitatea României.

Să consolidăm suveranitatea, tovarăși

Să continuăm cu expunerea de motive:

„Mai mult decât atât, în adoptarea măsurilor restrictive prin legi și acte normative pentru gestionarea situației de criză generate de pandemia de COVID-19, autoritățile din România nu au respectat niciodată principiul proporționalității cu nivelul de gravitate prognozat sau manifestat al crizei și nici principiul aplicării nediscriminatorii a respectivelor măsuri restrictive, principii expres reglementate de articolul 53 alineatul (2) din Constituția României în vederea restrângerii exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți.

Având în vedere cele de mai sus, rezultă necesitatea imediată a prezentei inițiative legislative în vederea remedierii situației descrise. Soluția normală și imediată este legiferarea unei reglementări unice care să corecteze starea de drept descrisă anterior prin concentrarea și implementarea unor măsuri punctuale menite a consolida suveranitatea națională aparținând poporului român. Evoluțiile economice, sociale și politice interne și internaționale din ultimii ani au avut ca efect subminarea pronunțată a suveranității poporului român. Suveranitatea populară reprezintă dreptul poporului de a-și decide singur viitorul și de a stabili prioritățile statului, organizarea și funcționarea acestuia, precum și dreptul poporului de a controla activitatea statului”, arată inițiatorii.

Altfel zis: E nevoie de o lege care să consolideze suveranitatea statului, astfel încât niciodată, nimeni să nu își mai bage nasul în problemele țării. Nici atunci când e vorba de lupta cu o pandemie globală, nici când vin investitorii în România. Asta în timp ce Ucraina, invadată de Rusia, cere mai mult ajutor din Occident. 

Lucrurile merg mai departe, iar inițiatorii cred că România nu mai dispune de bogățiile sale iar acest fapt trebuie reparat.

„Suprimarea suveranității populare și haosul existent în relațiile dintre cele trei puteri, legislativă, executivă și judecătorească, anulează conceptul de democrație constituțională și contribuie la invalidarea contractului social existent între popor și autoritățile sale.

Astfel, poporul român nu mai poate dispune suveran de resursele naturale, materiale și umane existente pe teritoriul țării, autoritățile instituie măsuri medicale abuzive împotriva propriilor cetățeni, procesul electoral este fraudat în mod sistematic, iar serviciile de informații nu mai sunt în slujba poporului român.

Din aceste motive, și nu in ultimul rând, pentru a reda poporului suveranitatea garantată prin Constituție au devenit necesare unele modificări legislative, precum și introducerea unor noi norme legale prin care suveranitatea să fie reglementată și impusă mult mai explicit”, scrie în expunerea de motive.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie votat de Parlament. Dar, mai înainte, ea trebuie să obțină o serie de avize. Unul, important, a fost obținut și vine de la Consiliul Legislativ, condus de Florin Iordache. Detalii AICI

Printre cei care cer o mai mare suveranitate a României înscrisă în Constituție se numără: Sorin Roșca Stănescu, Dan Chitic, Dorin Maior. I-ați puitu vedea la protestele anti-mască, anti-COVID.

CONCLUZIE. Prin inițierea unui astfel de proiect de lege, care vrea să decupleze România de la valorile și sprijinul Occidental, inițiatorii subminează tocmai viitorul statului român

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te