CJ Ilfov, condus de liberalul Thuma, contract de 125.000 de lei către firma lui Bogdan Chirieac

DE Valentin Mirică | Actualizat: 19.10.2021 - 17:17

Consiliul Județean Ilfov, condus de liberalul Hubert Thuma, a oferit, prin cumpărare directă, un contract de 125.0000 de lei către DC News Research, firmă controlată de Bogdan Chirieac.

SHARE

Contractul are drept scop realizarea a două cercetări „în vederea declanșării unei campanii de informare și conștientizare cu privire la problemele din județul Ilfov”. 

Citește și: Liga I și toate competițiile sportive din România se desfășoară în afara legii privind COVID -19

„Astfel, se va achiziționa după cum urmează: A. O cercetare, respectiv o intervievare pe bază de chestionar aplicat de către un operator call center (CATI – Computer-assisted telephone interviewing), având obiectivele: - Determinarea nevoilor și problemelor populației din zona ce face obiectul cercetării (județul Ilfov); - Investigarea percepțiilor cu privire la alte aspecte importante în perioada derulării cercetării în zona ce face obiectul cercetării; Se va efectua un studiu pe minim 800 de respondenți, femei și bărbați cu vârsta de minim 18 ani. B. O interogare prin utilizarea accesului la internet, respondenții urmând să completeze un chestionar electronic (CAWI - Computer-assisted web interviewing), având obiectivele: - Determinarea nevoilor și problemelor populației din zona ce face obiectul cercetării; Se va efectua un studiu pe minim 800 de respondenți, femei și bărbați cu vârsta de minim 18 ani”, se arată în anunțul publicat în SEAP.  

La final de septembrie, și Metropola TV, postul Consiliului Local Voluntari, controlat de primarul Florentin Pandele, a primit un contract de 2,4 milioane de lei de la Consiliul Județean Ilfov, condus de Hubert Thuma.

Pe 14 octombrie 2014, Thuma și fostul șef al Parchetului Sectorului 4 București, Mihai Betelie, au fost condamnați de instanța supremă la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. Thuma arăta, în 2017, că perioada de încercare a sentinței sale (doi ani) a încetat și a fost reabilitat, astfel că în prezent respectă criteriile de integritate ale partidului.

Firmele lui Chirieac au mai obținut, în anii anteriori, contracte de la autoritățiel locale conduse de PSD. 

Una din firmele lui Bogdan Chireac a câștigat un contract de peste 500.000 de euro cu Primăria sectorului 4, condusă de Daniel Băluță (PSD), a dezvăluit ”Libertatea” în aprilie 2020. 

În iulie 2019, Newsweek a arătat că Compania Investiții Spații Verzi din subordinea primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, a dat un contract de 8.000 de euro firmei DCNews Research & Development SRL, controlate de Bogdan Chireac. 

Citește și: Dan Negru îl invită pe Cabral la cafteală. Cabral: „Prafao te fac! Îmi ascut cuțitul de unt!”

În august 2020, un contract de 20.000 de Euro pentru „sondaj de opinie” a fost încheiat între Primăria Sectorului 5 și DCNews Research & Development SRL, deținută în proporție de 99% de Bogdan Chirieac. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te