Cioloș: Biroul Electoral este manevrat politic de către PSD-ALDE

DE Alexandru Pop | Actualizat: 07.03.2019 - 16:24
Dacian Cioloș consideră că este blocat politic. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PLUS consideră că Biroul Electoral Central, manevrat politic de către PSD-ALDE, interzice Alianței 2020 să participe la alegerile europarlamentare.

SHARE

„Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total. PSD și ALDE, împreună cu sateliții săi, distrug principiul elementar al democrației prin încălcarea dreptului de a candida și a fi ales.

Citește și Barna: Vom contesta decizia BEC de invalidare a Alianţei 2020 USR-PLUS

Vom face toate demersurile necesare și vom protesta până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat. De la primul anunț că intrăm în politică și până astăzi suntem ținta celor mai murdare atacuri. Când au văzut că nu ne lăsăm intimidați, au trecut la manevrarea politică a instituțiilor statului. Fac un apel la toți membrii PLUS și USR să se solidarizeze și să luptăm împotriva acestui act nedemocratic”, a declarat Dacian Cioloș, într-un comunicat de presă.

Liderul PLUS a reacționat după ce BEC a respins cererea de înscriere în alegerile europarlamentare, motivul invocat fiind că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează ca președinți ai celor două partide în registrul partidelor politice, a anunțat PLUS într-un comunicat de presă.

Motivele pentru care Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează în Registrul partidelor ca președinți ai celor două formațiuni: la USR, după congresul din octombrie 2017, la care Dan Barna a fost ales președinte al partidului, un grup de fideli ai lui Nicușor Dan a contestat noua conducere, iar procesul încă se judec; la PLUS, Tribunalul București a admis noua conducere a partidului, cu Dacian Cioloș președinte, pe 1 martie, dar nu a operat modificarea în Registrul partidelor deoarece a trebuit să fie lăsată să curgă perioada de apel – în care cei care vor să depună contestații, să o poată face.

Citește și Cine a votat împotriva înscrierii Alianței USR-PLUS în cursa pentru alegerile europarlamentare

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -