Barna: Vom contesta decizia BEC de invalidare a Alianţei 2020 USR-PLUS

DE Alexandru Pop | Actualizat: 07.03.2019 - 16:22
Dan Barna spune că Alianța 2020 merge mai departe

Preşedintele USR a anunţat că va ataca la ÎCCJ decizia Biroului Electoral Central de joi conform căreia a fost respinsă cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR-PLUS

SHARE

„Vom contesta la Înalta Curte decizia BEC. Mâine o vom depune, am foarte mare încredere în înţelepciunea judecătorului de la Înalta Curte. (…) Oricare va fi decizia Înaltei Curţi, Alianţa merge mai departe. Vom fi prezenţi la alegeri, vom vedea în ce formă. (…) România şi românii chiar merită să poată vota şi o altă categorie de politicieni – cei care nu folosesc instituţiile statului pentru a bloca democraţia din România”, a declarat Barna la Parlament.

Politicianul a menționat că decizia BEC este „samavolnică” şi „abuzivă”.

„Decizia de astăzi a Biroului Electoral Central este o decizie samavolnică, este o decizie abuzivă prin care se încearcă blocarea participării în alegerile, şi ce ironie, în alegerile europarlamentare, într-o Românie care încă se pretinde europeană, blocarea participării la alegeri a unor forţe politice noi care, într-adevăr, creează, probabil, disperare şi frică pentru vechea clasă politică obişnuită să-şi împartă statul, cum vedem în aceşti doi ani şi jumătate”, a susţinut Dan Barna.

Citește și Cioloș: Biroul Electoral este manevrat politic de către PSD-ALDE

Liderul USR a punctat că are încredere în înţelepciunea judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

„Mesajul este unul foarte clar: pasul următor va fi contestarea la Înalta Curte a acestei decizii a Biroului Electoral Central, mâine vom depune această contestaţie, sâmbătă, probabil, se va judeca.

Am foarte mare încredere în înţelepciunea judecătorilor de la Înalta Curte pentru că este de-a dreptul absurd să pretinzi că un partid politic, dacă preşedintele său demisionează, cum este în cazul USR, şi un membru, să spunem, contestă un Congres sau 11 membri, cum e cazul la USR, contestă un congres şi procesul durează doi ani de zile, să pretinzi că acel partid nu mai poate candida în nici o rundă de alegeri şi că acel partid nu mai poate face absolut nimic sau să spui că o persoană care nu mai este membru, cum e cazul lui Nicuşor Dan, ar trebui să vină şi să semneze Protocolul între două partide este atât de absurd şi juridic şi pur tehnic, încât e evident că vorbim de o decizie politică abuzivă care încearcă de fapt să blocheze participarea în alegeri”, a precizat Marius Barna.

Liderul USR a adăugat, referindu-se la cazul PLUS, că, deşi a fost depusă „o hârtie semnată de fostul preşedinte iniţial de la fondarea partidului, tot nu a fost luată în calcul”.

„Deci, practic, în realitate, BEC a refuzat să înregistreze această alianţă fără niciun temei, noi chiar având depusă, de altfel, şi o delegare a Biroului Naţional, cel care conduce USR, pentru ca eu şi colegul meu Cătălin Drulă să semnăm acel protocol. Deci nu era niciun fel de dubiu că era asumare şi reprezentativitate reală a partidelor în cazul nostru pentru semnarea acestui protocol”, a subliniat Barna.

Dan Barna a precizat că Alianţa va merge mai departe, indiferent de decizia Înaltei Curţi.

„Vom contesta la Înalta Curte, avem încredere în înţelepciunea judecătorilor, dar orice s-ar întâmpla, oricare va fi chiar şi decizia Înaltei Curţi, alianţa aceasta va merge mai departe, vom fi prezenţi în alegeri, o să vedem prin ce modalitate după decizia Înaltei Curţi, ne vom adapta la decizia acesteia, dar Alianţa va merge mai departe pentru că românii şi România chiar merită să poată vota şi o altă categorie de politicieni dintre aceia care nu folosesc instituţiile statului pentru a bloca candidatura, pentru a bloca democraţia în România, pentru că asta s-a întâmplat astăzi prin decizia BEC”, a afirmat Dan Barna.

Citește și Cine a votat împotriva înscrierii Alianței USR-PLUS în cursa pentru alegerile europarlamentare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te