Ciolacu: Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.02.2020 - 15:08
Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că „este sigur” că moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban va trece și că, în acest caz, PSD va avea o propunere de premier din afara partidului.

SHARE

„Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură”, a aprecizat Marcel Ciolacu.

El a spus că „se pare” că PSD va veni cu o propunere de prim-ministru din afara partidului, deşi anunţase că nu va face o propunere de premier, în cazul în care Guvernul cade ca urmare a moţiunii de cenzură.

”S-a venit în Parlament cu asumarea răspunderii pe două tururi. PSD împreună cu UDMR-ul şi Forţa Naţională, în momentul acesta, susţin o moţiune. În cazul în care, Doamne-fereşte, nu trece această moţiune, noi mai avem o pârghie de a ataca la Curtea Constituţională. Presupun că nici un prim-ministru, indiferent cum îl cheamă, sper nici domnul (sic!) Orban nu poate să îi mai treacă prin cap să vină cu ordonanţă, atâta timp cât eşti la Curtea Constituţională. Am ieşit totuşi logic din orice calendar de modificare a alegerilor cu privire la două tururi. Deci ce înţelegere să fac? Înţelegerea ar fi fost în cazul în care nu s-ar fi venit cu această asumare în Parlament. Atunci aş fi spus că, domnule, hai că suspicionăm o anumită înţelegere. Dar cât timp totul se joacă în Parlament, la CCR, despre ce înţelegere vorbim? Îi recomand în continuare domnului prim-ministru să-şi dea demisia dacă doreşte anticipate, să îşi dea demisia, să nu se bazeze pe PSD”, a susținut Ciolacu.

Întrebat dacă, prin adoptarea moţiunii, se deschide calea anticipatelor, Ciolacu a declarat: „Nu se deschide nici o cale a anticipatelor, urmează să mai cadă încă două guverne. PSD, la fel ca PNL, separat fiecare, au o strategie. Urmează să anunţăm strategia după ce o să treacă moţiunea.  Votul pe moţiune este atributul Biroului Permanent Reunit, eu, în comparaţie cu domnul Orban, respect democraţia. Astăzi la ora 16 atât la Cameră, cât şi la Senat se vor alege noile Birouri Permanente, cele două birouri permanente se vor reuni şi vor stabili un calendar. Noi am vrea cât mai repede să tranşăm acest aranjat, cum îi spuneţi dumneavoastră, cu alte cuvinte, să-l trimitem pe domnul Orban acasă.Urmează să anunţăm strategia după ce o să treacă moţiunea”.

Citește și: LIVE VIDEO Moțiunea pesediștilor contra Guvernului Orban, citită în Parlament 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.