Barna, despre bugetul Capitalei: La prima strigare nu a fost consens. Va fi a doua sau la a treia

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.04.2021 - 19:00
Barna, despre bugetul Capitalei / news.ro

Dan Barna a afirmat, referitor la respingerea bugetului Capitalei în şedinţa Consiliului Municipal, că „la prima strigare nu s-a găsit consensul”, însă acesta va apărea la a doua sau la a treia strigare.

SHARE

Liderul USR PLUS a adăugat că este foarte convins că, probabil după sărbătorile pascale, va exista o formulă de buget agreată şi adoptată.

Citește și: 83.790 de persoane au fost imunizate împotriva COVID în ultimele 24 de ore

 
„Realizarea unui buget la un oraş de mărirea Bucureştiului este un proces foarte complex. E clar că în momentul de faţă nu s-a ajuns încă la un acord între primarul general şi grupul USR PLUS. Dialogul va continua zilele următoare. Sunt foarte convins că, probabil după Paşte, vom ajunge la o formulă de buget care să fie adoptată. Cu siguranţă Bucureştiul nu va rămâne fără buget”, a afirmat Dan Barna miercuri la Parlament.

Întrebat unde s-au blocat negocierile şi dacă a fost vorba despre discuţiile privind atribuţiile viceprimarului Capitalei Horia Tomescu, copreşedintele USR PLUS a răspuns: „Colegii mei au comunicat deja care sunt aspectele asupra cărora continuă discuţiile. Repet. Realizarea unui buget se face prin acordul părţilor interesate. Ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că nicio forţare dintr-o parte sau alta nu generează un rezultat. Cu cât ne vom aşeza mai repede la masa dialogului, cu atât va fi mai simplu. Nici Iaşi, nici Bacău încă nu are buget. Sunt mai multe localităţi în ţară unde încă se discută, se constituie majorităţi pentru realizarea bugetului. Realizarea unui buget trebuie să fie un acord între cei care susţin, primarul fiecărui oraş în parte”, scrie news.ro.

Citește și: Majorare: medicii de familie vor primi 40 de lei pentru fiecare pacient vaccinat anti-COVID


Chestionat dacă susţine bugetul în forma propusă de NIcuşor Dan sau dacă susţine părerea consilierilor USR PLUS că acest buget este supradimensionat şi suprarealist, Barna a răspuns: „Suprarealist. E interesant. Eu am avut o discuţie duminică cu Nicuşor Dan. Am discutat şi cu colegii mei. Le-am spus că sunt dispus să mediez, dacă vor ajunge în situaţia în care să necesite o mediere. Nu m-a solicitat nimeni între timp. Înţeleg că discuţiile continuă. Dacă va fi nevoie, mă voi implica în medierea acestui demers”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.