AUR, scos de pe listele de vot din Bistrița și Giurgiu. Foarte probabil și din Tulcea și Constanța

DE Elena Petrescu | Actualizat: 18.10.2024 - 21:13
AUR scos de pe listele de vot din Bistrița. Foarte probabil și din Tulcea și Constanța - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin
AUR scos de pe listele de vot din Bistrița. Foarte probabil și din Tulcea și Constanța - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

AUR, scos de pe listele de vot din Bistrița. Foarte probabil și din Tulcea și Constanța. Goerge Simion a amenințat că, în urma acestor evenimente, AUR va organiza proteste masive în toată țara, prima acțiune având loc mâine în Bistrița.

SHARE

UPDATE AUR NU va fi pe liste nici la Giurgiu. Se pare că motivul ar fi acela că lista cu cei care urmau să candideze la Giurgiu nu a fost constrasemnată de către Claudiu Târziu.

Partidul AUR, condus de George Simion, nu va figura pe listele de vot din județul Bistrița, iar șansele ca acesta să fie prezent pe listele de parlamentari din alte județe, precum Tulcea și Constanța, sunt foarte reduse.

AUR, scos de pe listele de vot din Bistrița. Foarte probabil și din Tulcea și Constanța

Într-un videoclip în care era vizibil marcat și confuz, Simion a confirmat vestea că AUR nu va avea liste de parlamentari și în alte județe, aducând în atenție faptul că scoaterea AUR de pe listele de la alegerile parlamentare a fost generată de o serie de contestații.

Citește și: Dămureanu acuză AUR că i-a cerut zeci de mii de euro pentru un loc eligibil. Replica lui Simion

Simion a amenință că, în urma acestor evenimente, AUR va organiza proteste masive în toată țara, prima acțiune având loc mâine în Bistrița.

Citește și: Lasconi și George Simion poftesc la cele 7% ale lui Șoșoacă. Ce speră Ciucă și Ciolacu

Simion, acuzat că a cerut bani pentru alegeri

Ringo Dămureanu, deputat AUR din Dolj, a declarat la Antena 3 CNN că partidul i-a cerut 60.000 de euro pentru a obține un loc eligibil la alegerile parlamentare.

El a susținut că și alți membri ai formațiunii au fost în aceeași situație. Dămureanu a explicat că cei care nu au plătit sumele respective au fost eliminați de pe liste.

În acest context, el și-a exprimat intenția de a depune luni un denunț la Parchet. Deputatul suspectează existența unui grup infracțional organizat în cadrul conducerii partidului.

Citește și: Luptă la baionetă pentru turul 2. Ciucă, Lasconi, Simion, Geoană, despărțiți de numai 3%

Scandalul a pornit de la un mesaj intern trimis de Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, pe grupurile interne ale partidului.

În mesaj se menționau sumele pe care candidații trebuiau să le plătească pentru cheltuielile de pre-campanie și campanie. Conform lui Dămureanu, unii membri au plătit deja suma de 60.000 de euro. În cazul său, decizia s-a luat mai greu.

Lulea a transmis că, pentru primele poziții din județe, candidații trebuiau să susțină cheltuielile de pre-campanie cu 100.000 de lei, bani nerambursabili.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te