Dămureanu acuză AUR că i-a cerut zeci de mii de euro pentru un loc eligibil. Replica lui Simion

DE Elena Petrescu | Actualizat: 18.10.2024 - 19:28
Dămureanu acuză AUR că i-a cerut zeci de mii de euro pentru un loc eligibil. Replica lui Simion - - Foto: INQUAM PHOTOS / Saul Pop
Dămureanu acuză AUR că i-a cerut zeci de mii de euro pentru un loc eligibil. Replica lui Simion - - Foto: INQUAM PHOTOS / Saul Pop

Dămureanu acuză AUR că i-a cerut zeci de mii de euro pentru un loc eligibil. Replica lui Simion

SHARE

Ringo Dămureanu, deputat AUR din Dolj, a declarat la Antena 3 CNN că partidul i-a cerut 60.000 de euro pentru a obține un loc eligibil la alegerile parlamentare.

Dămureanu acuză AUR că i-a cerut zeci de mii de euro pentru un loc eligibil. Replica lui Simion

El a susținut că și alți membri ai formațiunii au fost în aceeași situație. Dămureanu a explicat că cei care nu au plătit sumele respective au fost eliminați de pe liste.

În acest context, el și-a exprimat intenția de a depune luni un denunț la Parchet. Deputatul suspectează existența unui grup infracțional organizat în cadrul conducerii partidului.

Citește și: Luptă la baionetă pentru turul 2. Ciucă, Lasconi, Simion, Geoană, despărțiți de numai 3%

Scandalul a pornit de la un mesaj intern trimis de Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, pe grupurile interne ale partidului.

În mesaj se menționau sumele pe care candidații trebuiau să le plătească pentru cheltuielile de pre-campanie și campanie. Conform lui Dămureanu, unii membri au plătit deja suma de 60.000 de euro. În cazul său, decizia s-a luat mai greu.

Lulea a transmis că, pentru primele poziții din județe, candidații trebuiau să susțină cheltuielile de pre-campanie cu 100.000 de lei, bani nerambursabili.

De asemenea, cheltuielile de campanie puteau ajunge până la 190.000 de lei, printr-un contract de împrumut, relatează Antena 3.

Citește și: Lasconi și George Simion poftesc la cele 7% ale lui Șoșoacă. Ce speră Ciucă și Ciolacu

Întrebat dacă George Simion, liderul AUR, i-a cerut personal această sumă, Dămureanu a explicat că în cadrul unei ședințe a Biroului Național de Conducere s-a discutat deschis acest aspect.

Cei care doreau să candideze pe locuri eligibile trebuiau să plătească aceste sume.

El a subliniat că Simion a avut grijă ca telefoanele să fie lăsate afară în timpul ședinței. Decizia privind contribuția sa a fost luată cu dificultate, având în vedere că Dămureanu este unic parlamentar AUR din Oltenia și are o activitate parlamentară foarte bună.

Dămureanu a mai afirmat că el și alți candidați au finanțat campaniile anterioare în mod legal, prin conturile deschise conform legislației.

Acest lucru a deranjat conducerea partidului. În ceea ce privește implicarea altor personalități, el a menționat că și Gigi Becali a plătit o sumă similară pentru a candida.

Pe de altă parte, există numeroși candidați care au fost îndepărtați dacă nu au plătit contribuțiile cerute.

Deputatul a mai declarat că va face un denunț cu privire la situația din partid.

El va solicita Parchetului să efectueze o cercetare in rem pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele unui grup infracțional organizat.

Dămureanu a făcut referire și la alte persoane care au fost îndepărtate din partid pentru că nu au plătit. Printre acestea se numără Teiu Păunescu de la Olt și Tiberiu Foliș din Brașov.

În replică, George Simion a susținut într-o transmisie live pe YouTube că sumele cerute candidaților reprezintă contribuții pentru pre-campanie și campanie.

El a afirmat că acestea sunt legale și transparente. Simion a adăugat că Ringo Dămureanu nu a mai fost susținut de filialele partidului.

De asemenea, a menționat că deciziile privind ordinea pe liste sunt stabilite la nivel local.

Totodată, Simion a anunțat un miting în Bistrița.

El a acuzat un atac politic după ce Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a respins listele de candidaturi AUR. Motivația a fost că nu erau semnate conform statutului partidului.

Simion a acuzat PSD și USR că încearcă să elimine AUR din competiția electorală din județ.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te