RO+ și USR fac un apel comun pentru alegeri anticipate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.11.2018 - 18:54
Dacian Cioloș și Dan Barna au dat un mesaj comun după raportul MCV. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Mișcarea România Împreună (RO+) și USR solicită demiterea guvernului Dăncilă, după „semnalul grav” transmis prin raportul MCV și prin rezoluția de marți a Parlamentului European.

SHARE

De asemenea, cele două formațiuni politice fac un apel la acțiune, în ultimul ceas, pentru a declanșa alegeri anticipate: „Aceasta este forma democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: gașca infracțională Dragnea sau România europeană!“, se arată în comunicatul comun.

„Ieri a fost transmis un ultim semnal de alarmă pe care autoritățile europene îl dau, clar și răspicat, în ceea ce privește abuzurile și devierile de la statul de drept ale actualei coaliții PSD-ALDE.

RO+ și USR își exprimă îngrijorarea față de reacțiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în față nu vor să recunoască faptul că subminează statul de drept din România și îndepărtează țara noastră de valorile europene”, se arată în document.

Citește și Tăriceanu: Raportul MCV nu poate fi atacat sau contestat în justiţie

Mișcarea România Împreună (RO+) și USR susțin că „această coaliție periculoasă” a modificat Legile Justiției și Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneția, a mințit „cu nerușinare” ambasadele și oficialii europeni, și-a gazat propriii cetățeni încălcând drepturile și libertățile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă și a încercat să restricționeze libertatea presei.

Citește și Cristi Dănileț: CCR a decis că raportul MCV este obligatoriu pentru România

„Nu se mai poate continua așa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa și să lucreze acasă la consolidarea democrației, întărirea statului de drept și la prosperitatea propriilor cetățeni. Acest Guvern și coaliția care îl susține ne-au băgat într-o fundătură. Ne va lua ani buni să reparăm ce au stricat, să ne recâștigăm credibilitatea în lume. România nu seamănă cu Dragnea și Dăncilă, românii nu sunt nici infractori, nici incompetenți. Plecarea lor de îndată de la conducere este o urgență”, a declarat Dacian Cioloș, președinte fondator RO+.

De asemenea, și liderul USR a fost categoric: „Românii își doresc să rămână în Uniunea Europeană. Beneficiile aduse de intrarea în marea familie europeană se văd cât se poate de clar în viața de zi cu zi a românilor și nu pot fi acoperite de propaganda mincinoasă a lui Dragnea și Tăriceanu, care văd în UE principala stavilă în calea acaparării totale a României», a declarat Dan Barna, președintele USR.

Citește și Timmermans: raportul MCV nu are rolul de a pedepsi, ci de a ajuta

Mișcarea România Împreună și Uniunea Salvați România cer parlamentarilor coaliției PSD-ALDE care „nu sunt șantajați de gașca infracțională a lui Liviu Dragnea” să înțeleagă gravitatea momentului și să acționeze în interesul celor care i-au ales.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te