Voi purta o fumigenă, să creadă polițiștii că sunt de-ai lor. Poate mă salvează fără să mă bată

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 08.03.2021 - 19:01

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA a lansat un ghid de supraviețuire pentru o eventuală apocalipsă zombi, în care este indicat și ce trebuie să conțină pachetul pentru momentul când străzile vor fi cucerite de indivizi fără creier.

SHARE

Pachetul de supraviețuire pentru dezastre trebuie să conțină, potrivit ghidului CDC, echivalentul a cel puţin 2 litri de apă pe zi pentru fiecare persoană, rezerve de hrană (preferabil neperisabilă), medicamente, articole sanitare, acte, cuţit, bandă adezivă, radio cu baterii etc.

Citește și: Psiholog: Agresorul din Onești nu voia să ucidă, dorea expunere în media. Unde a greșit Poliția

De asemenea, specialiștii americani recomandă să existe un plan de urgenţă: locurile în care ne putem adăposti, pe cine să sunăm, unde putem pleca la nevoie.

Dacă această trusă este suficientă în SUA, pentru România eu recomandă să mai conțină un element care vă poate cu adevărat salva viața: o fumigenă. 

Citește și: VIDEO Zeci de polițiști protestează la Cotroceni. Câțiva s-au certat cu jandarmii

La noi apocalipsa zombi a început deja, iar „virusul” lucrează pervers, atacându-i în primul rând pe cei care ar trebui, potrivit fișei postului, să ne salveze în caz de dezastre: polițiști, pompieri, unii doctor.

Goliți de inteligență, noii intrați în armata zombi mai simt doar o dorință nestăpânită de a lovi orice ființă le apare în cale, de a le lăsa să cadă de la balcon, de a le striga „Calmați-vă” când acestea sunt într-un acces de furie criminală sau de a le seda, pur și simplu, pentru a nu îi mai deranja. 

Citește și: FOTO Scene horror la Sibiu: pacienți COVID, intubați, legați de paturi pentru că se zvârcoleau

Spre deosebire de apocalipsa zombi din SUA, în România „morții vii” suntem noi, ăștia al cărui creier încă nu e mâncat.
 
Pentru că suntem vii cât timp viața e normală, dar suntem ca și morți dacă, Doamne ferește, avem nevoie să fim salvați de acea parte a corpului salvatorilor care sunt fie prea proști, prea leneși sau prea dezumanizați.

Și, ca să merg cu figurile de stil până la capăt, în România, noi jucăm zilnic o variantă locală a celebrei rulete rusești: azi glonțul nu e pe țeavă și ajungem în siguranță acasă, unde și rămânem așa, dar mâine poate să nu mai avem noroc și ne va trebui să avem nevoie de un polițist de la Secția 16 din București sau de la Onești, de vreun pompier de la Constanța sau de un doctor de la Sibiu. 

Citește și: Incendiul mortal din Constanța: Responsabilul cu logistica ISU a depus cerere de pensionare

Așadar, în trusa mea de supraviețuire voi pune și o fumigenă: poate așa sindicaliștii din Poliție vor crede că sunt vreun coleg care vrea și el salariu mai mare de la stat și mă vor salva. 

Că altfel, pentru noi, amărâții de cetățeni supraviețuitori, nu au decât dispreț și urină.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te