Strategia PSD: prefă-te că ești mort!

DE Mihai Duță | Actualizat: 17.05.2019 - 07:23

Un deputat PSD amenința românii că pune mitraliera pe ei. Codrin Ștefănescu amenința bucureștenii cu un milion de manifestanți care nu mai pot fi ținuți în lesă.

SHARE

Gabriela Firea vorbea de veninoșii care sunt plătiți să o huiduie. Liviu Dragnea îi amenința pe manifestanți cu Jandarmeria. Carmen Dan chiar punea în practică aceste amenințări. Toate acestea se întâmplau nu demult.

Brusc, cineva i-a învățat că vin alegerile și trebuie să se victimizeze. Că asta ar fi singura scăpare. Așa că toate aceste vipere agresive s-au întors pe spate și se prefac moarte.

Ați văzut probabil filmulețele acelea cu insecte, broscuțe și alți popândăi care par moarte doar ca să scape cu viață. Ei, cam în aceeași idee au apărut sârme suspecte, mercur ca-n poveștile de la țară, asasini mascați în ospătari și femei cu T-eul pe post de coasă.

Strategia asta n-a mers niciodată în România, dar e vândută pe post de mare găselniță acelorași proști.

Păi cum să vadă tot omul că ditamai zbirul precum „Dragnea Înghițitorul de Insule” se simte amenințat de niște străinache veniți prin București să vadă Casa Poporului? Păi cum să mai crezi că-i răstignește el pe dușmanii străini ai țării, pe Soros și pe toată gașca lui, dacă o ia la fugă atunci când se uită unii mai urât la el într-o cârciumă?

Cum să mai crezi că Gabriela Firea va face ordine în București, cum se va mai lupta ea cu veninoșii, dacă se dă lovită de-o mână criminală c-o sârmă de 3 cm? O fi fost antena microfonului din priza doamnei Carmen Dan?

Când mai apare și Doina Pană cu argintul viu, fandaxia-i gata. Lipsește doar mama Omida să i-l scoată. Brusc, toate aceste otrăvuri se dau otrăvite.

Ce-or crede fanii, adulatorii stimaților tovarăși și tovarășe? Pentru că până acum îi vedeau ca pe niște zmei care se bat cu dușmanii de clasă, înghit săbii, mănâncă jăratec, calcă totul în picioare. Și ei erau de fapt doar niște gloabe?

De partea cealaltă a baricadei, în lumea oamenilor normali la cap, acest exhibiționism ieftin este, evident, penibil. Ei vor înțelege doar că astfel de oameni pot coborî mai jos decât au crezut. Iar empatie pot avea doar cu copiii care învață în condiții mizere, cu bolnavii care se chinuie prin spitalele amărâte ale țării, nu cu niște îmbuibați obraznici care ne sfidează de prea mult timp, iar acum, de frică, se dau loviți.

Oamenii ar fi avut, poate, o înțelegere dacă Dragnea, Firea, Codrin, Mitralieră și-ar fi ținut promisiunile și-ar fi făcut măcar un spital din cele promise, dacă ar fi rezolvat problema haznalelor din curțile școlilor, dacă ar fi făcut măcar un gest care să arate că au și vreo urmă de suflet în ei, nu doar o nestăvilită dorință de-a prădui cât mai mulți bani.

Primul efect al acestei strategii penibile s-a văzut la Iași, unul dintre fiefurile de altădată ale PSD. Eu i-aș sfătui s-o țină tot așa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te