Școlile se pot deschide cu o singură condiție: vaccinarea, pe scară largă, a profesorilor

Petre Bădică
DE Petre Bădică | Actualizat: 13.01.2021 - 18:34

Școala nu poate începe la 8 februarie cum se gândește ministrul Sorin Cîmpeanu. Ar fi o nesăbuință și un atentat la sănătatea publică.

SHARE

Sunt peste 176 de mii de pofesori și semnale că mulți nu ar vrea să se vaccineze. De ce să nu credem un sondaj al Federației Sindicale Spiru Haret care spune că 56% dintre profesori refuză vaccinarea? Detalii AICI.

Profesorii s-au plâns că școala online nu funcționează. Mulți elevi aveau dispozitive proaste sau conexiună slabă la Internet. Alți profesori aveau ei înșiși probleme în a se descurca în mediul online.

Au existat și profesori cărora nu le-a convenit școala la distanță din lene sau comoditate. Școala online presupune o pregătire mai îndelungată a lecțiilor și creativitate. Este un efort în plus și din punct de vedere logistic. Acum, când sunt doar la o injecție distanță pentru a ieși din coșmarul școlii online, au mari rezerve. Refuză vaccinul pe care îl recomandă toți medicii, mai puțin cei care și-au luat diploma pe Facebook sau conspiraționiștii.

În contextul în care tot mai multe studii arată că și copiii pot reprezenta un factor importat de răspândire a virusului.

„În Austria, testările în masă la şcoli au dovedit că elevii se infectează la fel de des ca adulţii… În Marea Britanie, potrivit Oficiului pentru Statistici Naţionale, elevii reprezintă un procent foarte ridicat din totalul persoanelor infectate cu coronavirus”, scrie dw.com

În SUA, Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase este sigur că vaccinările împotriva coronavirusului vor fi obligatorii în instituții precum spitale și școli. Americani au căutat și au găsit decizii judecătorești care obligau diverse comunități să se vaccineze. Detalii AICI.

În România, medicul Adrian Wiener merge pe aceeași logică: „Pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc”, potrivit rfi.ro.

Când părinții și, mai ales, pofesorii refuză vaccinarea, copiii se transformă în transmițători fantastic de eficienți ai virusului. Pericolul este accentuat de apariția în României a tulpinei britanice, mult mai contagioasă pentru copii.

Guvernul britanic a închis școlile timp de două săptămâni după apariția noii mutații. Detalii AICI

Dacă profesorii nu sunt convinși de argumentele ce țin de siguranța sanitară, ar putea să gândească în interesul elevilor. Vaccinarea lor ar putea salva sute de mii de elevi care nu au acces la educație. Ministrul Sorin Cîmpeanu a descoperit că în data de 6 ianuarie, în sistemul informatic, sunt următoarele: 237.000 de elevi fără internet și 287.000 de elevi fără tablete. Asta după ce fuseseră livrate 250 mii de tablete cât se credea, în primăvară, că ar fi necesarul pentru școala online.

Detalii AICI

Dacă meseria de profesor implică și sacrificii pentru binele și viitorul celor mici, atunci profesorii sunt datori să îl facă. Vaccinați-vă! Dacă nu pentru voi, atunci pentru cei mari de mâine.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te