Există excepția activităților cu publicul din domeniul HoReCa - dar chiar și acolo, livrarea la domiciliu are loc normal.
Așa că nu e nici un fel de problemă cu agricultorii sezonieri români care umplu charter-ele zilele astea.
A, că niște funcționari români incompetenți nu sunt în stare să asigure niște fluxuri de tranzit adaptate la context prin aeroporturi este adevărat, dar nu are nici o legătură cu dreptul la muncă.
Iar ăia scandalizați de "sclavia" asta (niște populiști isterici, de altfel) să-i țină pe români aici dându-le echivalentul sumelor obținute de agricultorii noștri sezonieri în Germania, Italia sau aiurea prin lume.
Altfel, munca remunerată corect, conform unui contract care se respectă, nu este sclavie.
Sclavia este prizonieratul într-o carceră mai mică sau mai mare (mare cât o țară, uneori) în care munca este așa de prost plătită că e aproape forțată.
De împrejurări. Grele. De lipsă de alternativă. De mizerie. Sună cunoscut? Sună a regim de viață în România, mai ales dacă nu ai avut noroc să fii bugetar?
P.S. Cumva, înțeleg de ce mulți români au rămas cu impresia că și munca e interzisă în stare de urgență, nu doar frecatul mentei prin târg: pentru ei, asta era munca până acum.
Acum e altfel: o freacă de acasă.