Politica externă, ca la bordelul din Videle

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.04.2019 - 23:02

Cu banu` jos, numai așa mai calcă politicienii din PSD și ALDE pe la Washington.

SHARE

Tăriceanu a plătit 50.000 de dolari pentru o fotografie cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, pe holul de la ieșirea dintr-o clădire din Washington. Nici un scaun sau un pahar cu apă nu i-a oferit Pence suspectului Tăriceanu.

Pentru o fotografie aproape identică, plus un mesaj pe Twitter al vicepreședintelui SUA, Viorica Dăncilă a făcut praf relațiile cu statele arabe și a enervat toată Uniunea Europeană, promițând mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Prin 2017, Dragnea era dispus să șmecherească contracte de înzestrare cu armament în valoare de miliarde de dolari pentru a fi primit de Donald Trump, a relatat New York Times.

Tentativa a eșuat: potrivit mai multor surse din presă și din mediul politic, SUA au ridicat viza infractorului Dragnea. Omul e condamnat să viziteze doar Colibașiul, împreună cu Petre Daea. Aceste istorii arată cât de izolat este regimul Dragnea.

Citește și EXCLUSIV: ALDE a plătit 50.000 de dolari pentru vizita lui Tăriceanu în SUA

În consecință, politica externă se face ca la piața din Videle: pui niște bani jos – banii contribuabililor, firește, nu ai tăi - și încerci să cumperi ce se poate cumpăra.

Desigur, mai sunt pe lume regimuri dubioase și generali sadici care procedează la fel: se folosesc de firmele de lobby din Washington DC și pun la bătaie sume impresionante pentru a arăta, la ei acasă, că au sprijinul guvernului american. Dar nu cred că această mentalitate de client de bordel funcționează: guvernul SUA a fost mai ferm ca niciodată, în ultima lună, cu derapajele PSD-ALDE.

Mai întâi a venit declarația secretarului de stat Mike Pompeo, care a discutat cu Teodor Meleșcanu despre „importanța eforturilor României de a contracara corupția care-i subminează instituțiile democratice și promovează influența nocivă a adversarilor”. 

Citește și De la Iliescu la Dragnea și Tăriceanu: Politicienii români plătesc mult pentru o imagine bună în SUA

A urmat apoi mesajul celor 12 ambasade la București, inclusiv cele ale SUA, Germaniei și Franței: „Suntem profund îngrijorați de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție”.

În toată această situație, singura știre bună este că lui Dragnea și asociațiilor săi le e (încă) frică de SUA.

În mințile lor de politruci crescuți și educați la cârciuma din sat, americanii au niște arme ultrasecrete cu care decid cine va fi președinte prin părțile astea de lume.

Te pot lovi oricând, fie cu feisbucu, fie cu drona, fie cu cine știe ce..., de nu te vezi bine. (Și) De aceea, deocamdată, PSD și ALDE încearcă să se pună bine cu americanii. Mă tem însă de ziua când vor afla că ăștia nu-s chiar așa de tari precum li s-a spus și nu te pot ataca cu flacăra violetă.

Sunt convins că în acea zi nu vor avea nici o reținere să se ducă la Moscova și la Beijing și să întrebe cine oferă mai mult pentru România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te