Liviu Marian Pop, slugă la doi stăpâni: Victor Ponta și Liviu Dragnea

DE Petre Bădică | Actualizat: 02.03.2020 - 13:53

După atâtea certitudini: tupeu, incompetență, ipocrizie, avem și o suspiciune în cazul lui Liviu Pop: luare de mită.

SHARE

Fiul Sorinei Pintea a susținut că denunțătorul din dosarul mamei sale i-ar fi spus că i-a dat alte patru tranșe de bani senatorului PSD Liviu Pop.

Liviu Pop a recunoscut că l-a sunat  pe fiul Sorinei Pintea în dimineața în care mama sa a fost reținută dar zice că nu a pus mâna pe bani.

Nu am fi ajuns aici dacă PSD nu ar fi permis ca selecția de cadre să se facă pe bază de tupeu, ipocrizie și multă incompetență.

Liviu Marian Pop a parvenit în PSD pe clasica filieră a liderului de sindicat (de provincie în cazul lui) care și-a slujit stăpânii până în pânzele albe preluându-le discursul.

Citește și: Pop a fost la 16 emisiuni în două săptămâni

Incompetent

Liviu Pop este profesor de matematică. În timp ce era profesor la Baia Mare, dar și lider de sindicat, face un master în Management Educațional la Universitatea Vasile Goldiș din Arad. Un „loc comun” printre politicienii din PSD care muncesc full time într-un loc și fac școala la zeci sau sute de kilometri distanță.

Liviu Pop a încercat să își dea un doctorat, dar fără succes. Nu a urmat cursuri și nu a fost în Occident la seminarii sau la alte evenimente educaționale. Deși nu are niciun fel de experiență managerială, în 2012 devine Ministru pentru Diaolog Social. În iunie 2017 a devenit ministru al Educației.

-        În mandatul său de ministru al Educației s-a „distins” prin numeroasele greșeli gramaticale.

-        A dat afară, într-o vineri seara, 13 inspectori școlari numind alții pe criterii politice.

-        A instaurat un monopol pe piața manualelor, oferind Editurii Didactice și Pedagogice întreaga piață a editării manualelor școlare.

-         A editat, unic în istoria învățământului, un compendiu în care a înghesuit mai multe discipline diferite.

-        Liviu Pop a declarat că „la 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior”. Nu a făcut nimic să reducă acest număr.

-        România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018. Procentul de analfabetism funcțional este de 44%. Liviu Pop, având el însuși mari probleme cu limba română dar și de înțelegere a sensului unor propoziții, a fost de două ori ministru al Educației în ultimii șapte ani, timp în care PSD a condus țara.

Citește și: Liviu Pop a scris șapte cărți despre globalizare

Slugărnicie

La acest capitol, Liviu Pop a atins performanțe extreme. L-a salvat pe Victor Ponta, în 2012, de un verdict de plagiat. Pe atunci ministru interimar al Educației, Pop a desființat CNATDCU în timp ce membri Comisiei ajungeau la concluzia că Ponta a furat.

L-a regretat amarnic pe Dragnea care îl propulsase în funcția de ministru al Educației. ”E trist că am ajuns în zona aceasta şi nutrim speranţa că vom depăşi acest moment greu”, a declarat Liviu Pop în ziua condamnării.

„Liviu Dragnea, în momentul în care a preluat conducerea partidului, am câştigat aproape toate bătăliile. Experienţa domniei sale (…) îmi permite să spun ca senator PSD că este cea mai bună soluţie în momentul de faţă pentru Partidul Social Democrat şi eu cred că în istoria lui nu a fost un preşedinte atât de puternic”, a mai zis Pop în 2018.

Tupeu și ipocrizie

Imediat după preluarea guvernării de către PNL, bazându-se pe majoritatea din Parlament, a fost principalul comunicator al populismului PSD.  Liviu Pop a inundat televiziunile și Facebook-ul cu anunțuri triumfaliste privind creșterea alocației (refuzată de PSD când era la putere), creșterea cuatumului tichetelor de masă etc.

Guraliv

Dacă te uiți pe pagina lui de Facebook ai impresia că Liviu Pop trăiește doar pentru a apărea „pe sticlă”. Uneori merge și la câte două emisiuni deși nu este calificat să vorbească despre subiectele ce se vor dezbate.

Pe 22 iulie 2019, Newsweek scria că „De la începutul lunii, Liviu Pop, a participat la numai puțin de 16 emisiuni de dezbateri politice la televiziuni. În câte patru zile, Pop a particpat și la două emisiuni. Deși se consideră un specialist în educație, la niciuna din emisiunile la care a fost invitat nu s-a discutat despre acest subiect”. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te