Lecția prezidențialelor, pe care nu o învățăm: PSD poate fi înfrânt doar prin prezență la vot

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 25.11.2019 - 19:19

Bun, cifrele preliminarii ale turulul al doilea al prezidențialelor arată că dezastrul de a fi conduși de Dăncilă a fost evitat.

SHARE

Mai mult, rezultatele parțiale arată o distanță mare între Iohannis și candidata PSD, de 30-35%. (Exit-poll-ul IRES zice de 66,5% pentru Iohanis, 33,5% pentru Dăncilă, CURS merge pe un 67%-33%)

Dar asta doar pentru că prezența la vot este mai mare decât în turul I (cu tot cu diaspora). Doar pentru că românii s-au mobilizat din nou, inclusiv în străinătate.

În ciuda acestor cifre evidente, nu reușim să învățăm pe deplin lecția de la prezidențiale.

Respectiv că PSD ne conduce doar pentru că îi lăsăm să ne conducă. Pesediștii au un electorat limitat, 30-35% din totalul alegătorilor, mai mult nu pot obține nici cu ulei, nici cu zahăr, nici cu toată rețeaua lor de primari și de autocare.

Citește și Exit-poll ora 20.00: Klaus Iohannis 66.5 %, Viorica Dăncilă 33,5 %

Deși s-a văzut în ultimii 15 ani în care nu au mai luat Președinția că pot fi bătuți prin simpla prezență la vot a celorlalte electorate, nu aplicăm metoda și la parlamentare.

Și așa ne trezim în Parlament cu Dragnea, Șerban Nicolae sau Nicolicea, care ne scot în stradă pe ger.

Pentru că PSD câștigă numai când nu venim la vot.
 
E simplu de scăpat de această grupare de infractori și inclusiv al doilea tur al alegerilor prezidențiale ne-a arătat cum: venind la vot.

Și, desigur, ținându-i din scurt pe politicienii din opoziție care își uită promisiunile când ajung la guvernare.

La putere suntem mereu noi, dar doar dacă ne implicăm. Au dovedit-o și ultimii trei ani: acum pare incredibil că Dragnea e la pușcărie și Dăncilă e pa. Acum un an părea că nu mai scăpăm de ei.

Meritul e al nostru, al cetățenilor. Și politicienilor trebuie să le amintim mereu asta. #putereasuntemnoi

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.