Grevă generală sau porcii ăștia ne fac praf

DE Sabin Gherman | Actualizat: 11.08.2018 - 10:19

Altă soluție, după demonstrația de ieri, nu mai e – sau gașca turcită ne va da de pământ. România și-a arătat fața urâtă, neîmblânzită, primitivă: instituțiile care trebuiau să apere oameni au năvălit peste ei cu pulane și gaze lacrimogene.

SHARE

Asta nu mai e țară. Repetenți care decid destine, proaste excitate cu funcții, idioți care fac televiziune miorlăind duhovnicește, jandarmi care uită că au salariu doar pentru că, acum ani, românii plecați au salvat țara din criză.

Eu cred că țara asta trebuie blocată. Pur și simplu nu mai mergi la lucru. Îți iei mașina și mergi cu zece la oră prin centrul orașului. Traversezi în neștire prin intersecții, ca-n reclama aia cu soacra și ginerele uituc. Vine poliția și fluidizează traficul?– nu-i nimic, tu deja ai vorbit cu o grămadă de prieteni și ei vor traversa zece intersecții simultan. Blochezi pur si simplu – adică oprești o tumoare din creștere. Da, se numește nesupunere civică – de ce să te supui unor nemernici? Merită să rabzi un pic,de la răbdatul tău li se va trage: să le sară-n cap pensionarii că nu-s bani de pensii, funcționarii că nu mai sunt bani de salarii. Îți pui pe mașină abțibild cu ”Muie PSD” și saluți oamenii cu ”Muie PSD” – ca să știe toată lumea de care parte a (...) ești.

Și da, în fiecare zi ieșim în stradă. Ne postăm în fața sediilor PSD și așteptăm să vină deputații și senatorii și-i întrebăm dacă nu le este rușine. Ne uităm în ochii lor și le batem obrazul. Nimeni, niciun jandarm din lume nu-i poate salva de privirile noastre,noi o să fim deștul mijlociu pe care sfinții îl arată celor idioți.

Și jandarmii să nu uite că violența naște violență. Să ferească Dumnezeu să zboare o cărămidă în geamul vreunei prefecturi, că înc-un milion de cărămizi vor zbura. Când o sută de mii de oameni se vor uita în jur, își vor da seama de puterea lor – și dacă unpumn va lovi un jandarm, alte milioane de pumni vor urma. Asta vreți, slugoilor? Da, poate se va ajunge iar ca-n decembrie 89, când armata română a tras în români – azi, jandarmeria română a bătut români. Niște animale care-au așteptat cu nările excitate momentulîn care să pună bâta pe oameni. Proștilor, voi veți plăti, nu șefii voștri, așa cum au plătit doi-trei maiori pentru Decembrie 89 – șefii lor o duc bine, au funcții sau pensii speciale și-i doare-n dos de slugărnicia voastră de-o seară.

Am văzut reacția Jandarmeriei – cu câtă naturalețe arată că negru-i alb și albu-i negru; se bizuie pe televiziunile de partid, puțopalmiștii de serviciu ai ăluia cu dinții stricați. Au învățat repede că unei mase de asistați îi poți spune orice, asistatul teva crede dacă-i dai suta aia de rachiu cu care l-ai obișnuit din patru-n patru ani. Ascultă de subalterna aia din Videle, parașutată din anticamera școlii hăpt în Ministerul de interne, aia de-i pusese sor-sa microfoane-n priză și dup-aia se tăvălea prin platouri.

La cum arată România asta socialistă, nici măcar poză cu Uniunea Europeană nu mai poate să-și facă. Da, ăștia care-și spun socialiști ne-au dus înapoi cu treizeci de ani, și-au pus proștii în fruntea instituțiilor și au mizat curvește pe aiureala românească,aia cu capul plecat care scapă de sabie. Ori le arătăm cu nu mai e posibil, ori plecăm capetele până-n balega partidului.

Ceva trebuie să se întâmple sau întâmplarea numită România europeană se va găta. Sau cel puțin cu partea turcită a ei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te