De ce sunt mai deștepți moldovenii ca noi

DE Mihai Duță | Actualizat: 12.07.2021 - 17:00

În primul rând pentru că un partid de escroci în numele patriotismului de conjunctură, precum AUR, a obținut 0,49 % la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Iar George Simion se dă unionist de vreo 15 ani, dar nu a reușit să-i păcălească pe moldoveni.

SHARE

De altfel, George Simion și-a arătat adevărata fața cu doar o zi înainte de alegerile din Moldova când s-a pozat foarte mândru alături de reprezentanții Fratelli d`Italia, partid condus de Giorgia Meloni, o mare admiratoare a lui Vladimir Putin. A doua zi, desigur, Simion murea de grija românilor de peste Prut.

Citește și: George Simon, ieri, poză cu admiratorii lui Putin din Italia. Azi zice că e cu românii din Moldova

Dar moldovenii l-au mirosit de mult. Sunt prea sătui să stea cu țeava tancurilor rusești la tâmplă ca să mai poată înghiți discursurile patriotarde anti-UE ale AUR.

Trăiesc pe propria piele binefacerile unui vecin care-i terorizează și-i ține în sărăcie de zeci de ani.

Citește și: Dungaciu, Academia Română, spunea în mai că AUR poate intra în Parlamentul moldovean. A luat 0,49%

Pe de altă parte, văd cum frații lor, românii, pot merge la muncă și își pot face concediile unde vor în Europa fără pașaport și vize. Nu mai vorbim că mulți moldoveni vin la studii și apoi se angajează în România.

În condițiile astea e greu să te păcălească unii care-ți spun că Uniunea Europeană e o nenorocire și că Rusia e o variantă atractivă, așa cum i-a fraierit AUR pe mulți români care, culmea, muncesc prin străinătate tocmai pentru suntem parte din UE.

Citește și: Cum s-a construit imaginea AUR, partidul parlamentar care a reinventat derapajele pe scena politică

Eșecul partidului lui George Simion în Republica Moldova, dar și al formațiunilor politice socialiste și pro-ruse ar trebui să-i trezească pe mulți români vrăjiți de propaganda pentru proști a unor șmecherași, unii chiar penali, pripășiți prin politică.

Citește și: Parlamentare 2020: Colecția AUR de conspiraționiști, traseiști, falși patrioți și generali

Noi, românii, avem mereu tendința nejustificată de spune despre vecinii noștri că-s mai săraci și mai proști. Noi suntem, desigur, cei mai deștepți.

Însă "bozgorii", cum le spun mulți dintre noi ungurilor, au, spre exemplu, mai mulți turiști decât noi. Asta fără să aibă mare, iar cea mai înaltă culme de la ei nu sare de 1000 de metri. Nu mai vorbim de autostrăzi sau sport., alte domenii la care suntem net inferiori.

"Bulgarii cu ceafa groasă" au și ei mai mulți kilometri de autostradă ca noi și un litoral mult peste al nostru. De asta este și plin de români, dar și de nemți și englezi. Și nu-i problemă, au și stațiuni montane care oferă condiții și prețuri mult ai bune ca ale noastre.

În fine, Moldova cea săracă și rudimentară o are pe Maia Sandu, un om politic cum România n-a mai avut de mult. O femeie puternică și inteligentă care a putut să adune forțele pro-europene dintr-o țară în care Rusia e cu un picior. 

Maia Sandu a reușit să-i convingă pe moldoveni că drumul lor e unul singur dacă vor s-o ducă mai bine.  Iar rezultatul votului arată că și moldovenii au înțeles. 

Dar, desigur, noi suntem cei mai deștepți din regiune. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te