Parlamentare 2020: Colecția AUR de conspiraționiști, traseiști, falși patrioți și generali

DE Valentin Mirică | Actualizat: 02.12.2020 - 23:17
George Simion, președintele AUR Foto: Facebook

Partidul Alianțe pentru Unirea Românilor (AUR), condus de un grup de unioniști agresivi și susținători ai Coaliției pentru Familie, a colectat pe listele sale câteva din cele mai dubioase personaje.

SHARE

AUR este condus de George Simion, din Focșani, un militant agresiv pentru unirea cu Republica Moldova.

Secundul său este Claudiu Târziu, fost membru în Consiliul Național de Coordonare a campaniei pentru modificarea Constituției desfășurată de Coaliția pentru Familie. 

Pe listele de candidați ai acestui partid se află avocata Diana Șoșoacă, cea care-l reprezintă în instanță pe arhiepiscopul Teodosie. În iulie, Șoșoacă a fost promovată de Marina Almășan, care i-a luat un lung interviu laudativ. 

Diana Șoșoacă a fost cea care a forțat ruperea cordonului de jandarmi, la pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași. 

Tot pentru AUR candidează și generalul Mircea Chelaru care, pe vremea când era șef al Marelui Stat Major, în 2000, a afirmat că Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) urmărește și protejează activitatea grupărilor mafiote din Dobrogea și Oltenia, contribuind astfel la "enclavizarea României". De asemenea, el a susținut că există o ipotetică amenințare internă la adresa securității naționale, urmărind desprinderea Dobrogei de România și care ar necesita o ripostă militară. Chelaru este un admirator al mareșalului ion Antonescu și a fost președinte al PUNR. 

Tot aici îl găsim pe Francisc Tobă, care a fost consilierul lui Adrian Năstase, fost parlamentar FDSN și fost candidat la parlamentare din partea PSDTobă apare în dosarul legat de represiunea ce a avut loc în Sibiu, în timpul Revoluției. 

La Buzău candidează generalul Nicolae Roman, fost comandant al Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 32 Mecanizat „Mircea” de la Timişoara, funcţie pe care a a avut-o inclusiv pe parcursul Revoluției, până în 1991. Roman, care are certificat de revoluționar, este suspectat că ar fi intervenit la reprimarea protestatarilor din Timișoara, în noaptea de 16 spre 17 decembrie 1989. 

AUR l-a racolat și pe Antonio Andrușceac, fost președinte al filialei USR din sectorul 4, pe care această filială l-a votat candidat la primăria sectorului. 

Actorul și fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu a anunțat ca va face campanie pentru alegerile parlamentare Alianței pentru Unirea Romanilor (AUR).

„Deep State-ul globalisto-sorosist a pus-o pe Maia Sandu în fruntea Republicii Moldova. Votați AUR la alegerile din 6 decembrie ca să avem măcar câteva voci anti-globaliste în Parlamentul României”, a susținut un candidat AUR, Ovidiu Hurduzeu, care susține că “AUR este parte din The Great Awakening, Marea Trezire a omenirii impotriva globalismului satanic“. Hurduzeu este citat frecvent de Sputnik, unde a publicat și editoriale. “Astăzi globalismul îşi ascunde chipul sub masca Statelor Unite. America însăşi trăieşte sub jugul globalist“, a scris Hurduzeu, în editorialul intitulat “Sfârșitul globalismului“, publicat de Sputnik România. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te