Stejarii joacă cu Argentina pe Dinamo. Steaua și Arcul de Triumf n-au fost încă recepționate

DE Mihai Duță | Actualizat: 22.06.2021 - 21:45
Foto: INQUAM Photos/ Alex Nicodim

Ministerul Apărării și Ministerul Tineretului și Sportului n-au fost în stare să facă recepția stadioanelor Steaua și Arcul de Triumf, deși acestea sunt gata încă de anul trecut. Așadar, România va întâni Aregentina la rugby, după 29 de ani, pe stadionul de fotbal Dinamo.

SHARE

Stadionul Steaua a fost inaugurat la 28 noiembrie 2020, iar Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf la 6 decembrie 2020, în prezența premierului de la acea vreme, Ludovic Orban. 

Citește și: Așa arată terenul de antrenament de la Stadionul Arcul de Triumf de când îl administrează Novak

În martie, ministrul Sportului, Eduard Novak, promitea că Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf va fi gata până la 1 mai.

Citește și: VIDEO Interlopul Rechinu, transferat la închisoarea de maximă siguranță din care a evadat El Chapo

„Noi ne zbatem pentru avize în momentul actual şi ne planificăm ca la 1 mai să îi dăm drumul, cam ăsta ar fi termenul. Eu vreau să dăm drumul atunci când suntem pregătiţi şi cu hotelul, şi cu recuperarea, şi cu stadionul, cu toate, ăsta este planul“, declara Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului la 22 martie.

Citește și: Secretarul general de MTS a stat 8 luni în funcție fără acte. Tot ce a semnat poate fi atacat

Novak s-a ambiționat să nu acorde Federației Române de Rugby dreptul de folosință gratuită a stadionului de la Arcul de Triumf și a spus că va asigura un management competent. 

În realitate, astăzi, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf nu se poate juca nicio partidă, fie ea de rugby sau de fotbal.

Citește și 

EXCLUSIV Documentele care arată destinația Stadionului de Rugby Arcul de Triumf 

Și la Stadionul Steaua, formalitățile de recepționare a arenei sunt în mare întârziere.

Stejarii vor juca pe stadionul de fotbal Dinamo cu Argentina, posibil și cu Scoția

În aceste condiții, Stejarii vor întâlni puternica echipă a Argentinei pe stadionul Dinamo, la 3 iulie și tot acolo s-ar putea juca și partida cu Scoția, la 10 iulie.

Argentina, locul 9 în ierarhia mondială, vine la București după 29 de ani, ultima partidă disputată aici fiind în 1992, când "Pumele" au câștigat cu 21-18.  

România se află pe locul 18 în ierarhia mondială.

Argentina vine după un sezon foarte bun în care au reușit, în premieră, o victorie împotriva Noii Zeelande. 

Pe 10 iulie, în cel de-al doilea test World Rugby, România va întâlni Scoția, echipă care ocupă locul 8 în ierarhia mondială. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când Stejarii dispută un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor 6 Națiuni, ultima partidă având loc tot cu Scoția, în 2006.

 „Atât Argentina, cât și Scoția au obținut victorii extraordinare în ultimele partide disputate, Argentina învingând pe All Blacks pentru prima dată în istoria întâlnirilor lor și Scoția câștigând în fața Angliei și Franței, astfel că ne așteptăm la niște meciuri extrem de grele.

Va fi o mare onoare pentru echipa României să joace în fața fanilor. Stagiul de pregătire va fi foarte important pentru ca echipa să se reunească și să înceapă să îmbunătățească și să dezvolte sistemul de joc la care am început să lucrăm din luna martie, la meciurile din Rugby Europe Championship.

În ultimele opt săptămâni am văzut un foarte mare progres la jucătorii care evoluează în SuperLiga și a fost o plăcere să văd unele dintre meciuri. În lotul pe care l-am convocat sunt și câțiva jucători noi cu care abia aștept să lucrez”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României, pentru FR de Rugby.

Lotul României


Pilieri: Alexandru Savin (CSA Steaua), Vasile Balan (CSA Steaua), Ionel Badiu (Valence Romans Drome), Alexandru Tăruș, Costel Burțilă (Hyères-Carqueiranne-La Crau), Alexandru Gordaș, Laurențiu Nica (CSM Știința Baia Mare), Domițian Mureșan (CSM Știința Baia Mare),

Taloneuri: Eugen Căpățînă (SCM Timișoara), Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), Iulian Hartig (CSM Știința Baia Mare), Florin Bărdașu (CSA Steaua)

Linia a – II-a: Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Bourg en Bresse), Johannes van Heerden (CS Dinamo), Adrian Moțoc (Stade Aurillacois), Marius Iftimiciuc (Perigueux)

Linia a -III- a : Vlad Neculau (SCM Timișoara), Cristi Boboc (ACS Tomitanii Constanța), Mihai Macovei (Colomiers), Cristi Chirica (Sporting Club Appameen), Andre Gorin (Hyères-Carqueiranne-La Crau), Damian Strătilă (CSA Steaua), Kamil Sobota (CSA Steaua), Răzvan Ilișescu (Mazamet)

Mijlocaș la gramadă : Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Julien Bartoli (CSA Steaua)

Mijlocaș la deschidere : Tudor Boldor (CSA Steaua), Daniel Plai (CSA Steaua)

Centri: Vlad Popa (CSA Steaua), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), Taylor Gontineac (Rouen Normandie)

Aripi: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Nicolas Onuțu (CS Vienne), Marius Simionescu (CS Dinamo), Robert Neagu (CSA Steaua)

Fundași : Ionel Melinte (SCM Timișoara), Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare), Lama Sioeli (CSA Steaua)

STAFF: Antrenor principal: Andrew Robinson, Antrenori secunzi: Stevie Scott, Sosene Anesi, Preparator fizic: Florin Tașcă, GPS: Marius Chiriac, Doctor: Dan Wanya- Crîngu, Kinetoterapeuți: Marius Todosi și Sandu Constantin, Analist video: Paul Larter, Manager: Daniel Carpo.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te