Dansând pe cadavre. Când lupta pentru ciolan e mai puternică decât viața

DE Petre Bădică | Actualizat: 14.10.2021 - 16:39

Nici măcar moartea unor compatrioți nu poate opri lupta pentru putere și voturi.

SHARE

Iohannis întinde capcane pentru USR, îl prinde în ofsaid pe Cioloș și îl numește premier. Dan Barna se bucură că cel care i-a suflat partidul a fost atât de nătâng încât să pretindă, formal, poziția de premier. Și să o primească. Florin Cîțu, supărat nevoie mare că nu poate conduce țara din fruntea unui partid cu 26% în Parlament, are o singură idee fixă.

Repetă, crezându-se haios: USR să formeze guvernul, alături de PSD și AUR. Cîțu este principalul responsabil pentru dezastrul sanitar de azi: prin vară a decretat pandemia învinsă, nu a pregătiti în niciun fel valul 4, a permis o relaxare totală de la normele sanitare și a avut o preocupare majoră luni de zile: să câștige șefia PNL. Acum, că e premier demis, are altă preocupare majoră: caută vinovați pentru sutele de morți de COVID raportate zi de zi.

Partidul e la un pas de scindare, Orban repetând ca un boxer groggy că a fost furat la Congres. Că președintele Iohhanis s-a implicat prea mult. Că e vorba doar despre ei, nu despre noi, o spune răspicat cel care vrea să îi ia locul lui Orban la șefia Camerei Deputaților.    

 Florin Roman îi zice lui Orban: „PNL a fost bun doar cât timp a fost condus de el! Acum nu mai este bun, pentru ca nu mai e el! Ne-a trădat în favoarea USR! Asta este filosofia unui om care îşi încheie marea lui aventură politică!”

În timp ce medicii nu mai fac față numărului de bolnavi de la terapie intensivă, USR, PNL și UDMR reiau negocierile mâine.

Citește și: De cinci ori mai mulți copii infectați față de începutul școlii. Internările au crescut de trei ori

Mâine se fac 10 zile de la căderea guvernului. Toți sunt conștienți că nu vor putea guverna sub Cioloș, dar mimează preocuparea, doar, doar unii vor cădea la poză mai prost decât ceilalți. Am fost naiv crezând că, luni, președintele va curma criza și va nominaliza un premier liberal care să nu fi rupt toate punțile cu USR. Până dimineață ar fi negociat ministerele și săptămâna asta am fi putut avea un guvern legitim cu forța de a readuce pandemia sub control.

Azi, suntem mult mai departe de posibilitatea de a avea acel guvern. Președintele a preferat să plătească niște polițe USR și să plece în lume (la Malmo).

În timpul ăsta, România își consolidează poziția de țară cu cele mai multe decese de COVID raportate la un milion de locuitori.

Citește și: România, campioană mondială la numărul de decese COVID raportate la un milion de locuitori

Bate record după record în ceea ce privește internările de coronavirus.

Trimite pacienți COVID în Ungaria care și-a vaccinat 60% din populație, dublu față de noi.

Citește și: De ce trimitem pacienți în Ungaria: a vaccinat dublu față de România, are de 26 ori mai puțin decese

Tot în timpul ăsta, la noi, teatrul absurd continuă: medicii se luptă cu ministrul Educației cerându-i să închidă școlile din județul cu cifre record de infectări - Ilfov. Cîmpeanu se opune cu argumente fără bază științifică: școlile se închid ultimele.

Citește și: 33 localități cu peste 10 infectări/mia de locuitori în Ilfov unde DSP cere închiderea școlilor

De pe margine alți iresponsabili urmăresc doar să vină la putere. PSD, care nu a sprijinit vaccinarea, vrea anticipate și să revină la ciolan. AUR este preocupat de acel 70% din electorat care nu se vaccinează și îi îndeamnă să rămână ferm pe poziții.

Citește și: Controversa continuării cursurilor față în față la peste 6 la mie. Argumentele, ținute secrete

Politicienii care trebuie să scoată țara din criza sanitară luptă, fără rușine, pentru putere. Oamenii luptă, pe cont propriu, pentru viețile lor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te