Dă-n silă!

DE Mihai Duță | Actualizat: 02.08.2019 - 08:20

Circul ăsta cu țoape îmbrăcate de la standul de capoate din Obor și manechini bătrâni care-și modifică până și analizele în photoshop îmi face silă. Dăncilă spunea că ar fi momentul ca o femeie să devină președinte. Nu știu de ce, m-am gândit la Tăriceanu.

SHARE

Și dacă pui în oglindă capotul ăla cu lanțuri de aur și pantalonii ăia roșii, zău dacă nu vezi ce i-a ținut până acum împreună. Parcă-s îmbrăcați de la raionul „Răpirea din Serai“. Până la urmă, gusturile nu se discută, iar manele văd că nu se ascultă doar la guvern.

Tumbele făcute prin limba română de Viorica sau sforăitul plat al lui Călin care, din când în când, se mai trezește vorbind în somn, n-ar fi chiar așa o mare problemă. Ba dimpotrivă, ar fi precum gag-urile lui Benny Hill. Tot mai aștept să-și depună candidatura Pleșoianu și tipul care a rămas singurul membru PNȚCD. Asta ca să fie echipa de pitici de grădină completă.

Însă tot acest ghiveci maschează un sistem ticălos, adevăratul stat paralel, pus la punct de pușcăriașul Liviu Dragnea, sistem care lucrează nestingherit în continuare pentru ceilalți borfași rămași în libertate. Sistem care, iată, ucide.

Așa se face că un băiețaș de club, crescut doar la sânul statului, și care încă ocupă postul de ministru de Finanțe, ne îndatorează zilnic cu milioane de euro. Dar vrea să pedepsească studenții și spune că țările alea la care se tot împrumută ne iau valorile.

În timpul ăsta, colega sa, Cati, face prăpăd în Educație. Niciunul dintre ei nu și-ar pune problema să le asigure și un loc de muncă tinerilor absolvenți. 

Nu, nu la stat, că acolo sunt toate neamurile și coțofanele lor. E ocupat. În mintea jejeră a fantelui de Kiseleff, problema țării sunt biletele gratuite pe CFR pentru studenți. Așa gândește el, un asistat social de lux. Nici vorbă să se gândească cineva să le asigure elevilor din mediul rural mijloace de trasport pentru a nu mai fi nevoiți să facă autostopul.

Până la urmă și bălțatei de la Palatul Victoria i se pare normal să fie bătuți oamenii pe la proteste, așa că nu-i nimic diferit în modul lor de gândire. La un an de la "10 august", Dăncilă spune cu tupeul lui Dragnea că a fost lovitură de stat. Și singura ei problemă după crimele din Caracal e că s-ar putea să le deconteze politic. Așa cum e și normal într-un sistem în care PSD și ALDE au promovat toți imbecilii servili. Călcând în picioare rezultatele votului de la referendumul din mai, Viorica spune că până acum a acordat prea multă atenție corupției și acum ar veni rândul criminalității. Cum pentru PSD și ALDE lupta împotriva corupției a însemnat schimbarea legilor penale tocmai în favoarea marilor corupți, la ce ne putem aștepta când ne vorbește Dăncilă despre lupta împotriva criminalității? Când ei au pompat bani în Jandarmerie adică în mijloace represive și nu de anchetă la ce se așteptau? Iar dacă rezolvarea tuturor disfuncțiilor este reciclarea unui politruc precum Fifor sau a unui expirat ca Raed Arafat, e clar că mâine se poate întampla o tragedie la care totul va merge la fel de prost până acum.

Uitați-vă și la problemele lăsate de Tudorel „Spaima Justiției“. Acolo lucrurile sunt și mai profunde și efectele nocive se vor resimți mult timp de acum înainte. Nicio recomandare a instituțiilor europene nu a fost pusă în aplicare. Infractorii își fac de cap într-un sistem făcut nefuncțional cu bună știință și rea credință.

Moștenitorii lui Liviu Dragnea sunt la locul lor și, în loc să se ascundă, să tacă mâlc, se oțărăsc cu tupeu și lovesc deșănțat în orice idee de dreptate călcând pe cadavre.

Și-n timp ce Dăncilă oferă regaluri de stupiditate, oamenii pier oricum, cu cardul de sănătate în mână cum spunea, de curând, o slugă a sistemului morții.

Câteva clipiri din ochi și-o mină de zburătoare uimită nu pot fi rezolvarea acestor pobleme. Și nici baletul jenant al unui cocostârc supraponderal.

Din păcate, va trebui să-i mai suportăm încă vreun an și-apoi să tragem alți mulți ani pentru a repara tot ce-au stricat acești zei ai hoției, incompetenței și prostiei.

De asta nu mă prea amuză gafele și inepțiile emise periodic de aceste ventilatoare ale prostiei. De asta mi-e silă.

Dar sper să nu uităm toate acestea până la anul, la alegerile parlamentare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te