Cum am reușit să trăiesc până acum fără voucher. Cea mai periculoasă parte a vieții mele

DE Mihai Duță | Actualizat: 19.02.2021 - 17:02

În nemernicia mea de om care n-a lucrat niciodată la stat, am trăit mereu cu impresia că primesc un salariu pentru a-mi plăti întreținerea, pentru a mânca, pentru a pleca în excursii, pentru a merge la spectacole, muzee, etc.

SHARE

Ca reporter am lucrat mulți ani pe teren, pe ploaie, pe praf, la inundații, în zone mizere, la acțiuni ale poliției și în zone de conflict militar. Am zburat cu aproape toate tipurile de elicoptere și avioane militare de transport, ziua și noaptea.

Însă abia acum am realizat că atunci când am stat la birou, în fața calculatorului, a fost cea mai periculoasă parte a vieții mele conform sporurilor de condiții vătămătoare din multe instituții de stat. 

Iar eu, am făcut toate chestiile alea ca un fraier, doar pe banii din salariu, fără niciun spor, fără niciun voucher.

Dar gata, acum m-am luminat.

Funcționarii ăia de la Avocatul Poporului iau spor pentru condiții vătămătoare pentru că lucrează în fața calculatorului în condiții de praf, germeni și bacterii, la care se adaugă voucher de vacanță și normă de hrană. Desigur, ei lucrează în centrul Bucureștiului oraș despre care se știe că e foarte poluat. Bine, și eu tot în București lucrez.

Citește și

Spor de praf la Avocatul Poporului: Director – 2.500 lei/lună, șef serviciu – 1.600, auditor – 1.400

Merită și oamenii ăștia câteva mii de euro pe lună. Pe care tot eu îi plătesc din taxele și impozitele alea percepute de stat din salariul meu de fraier.

Păi cum să-i lași pe meseriașii ăștia de la stat fără voucher de vacanță sau normă de hrană? Vreți să ajungă la fel ca mine să-și cumpere mâncarea și să plece în concediu din banii de salariu?

E clar, luni mă duc la redacție hotărât să-mi cer sporurile și voucherele.

Hai că simt că v-a bufnit râsul pe ăștia care lucrați la firme private. 

Simt că i-a bufnit râsul și ăia care lucrează la stat. 

Singurii încruntați sunt șmecherii cu hotelurile care s-au bazat pe faptul că pot ține prețurile alea nesimțite pentru că românul le va plăti cu vouchere.

Pentru că atunci când ai voucher simți că nu dai de la tine. Așa și e, doar dai de la mine. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te