Ce este o șoșoacă

DE Mihai Duță | Actualizat: 01.12.2020 - 18:01

Cum deschid televizorul sare la mine o șoșoacă. Speriat că mi-ar putea intra așa ceva în casă și c-o să-mi urle câinele la noapte, mă precipitez să schimb postul. Înainte era mai simplu, îl dădeam pe bulgari.

SHARE

Acum îmi e să nu intre șoșoaca-n cameră pe alt program. Am căutat și-n DEX, dar n-am găsit nicio explicație. Mă uit și la Animal Planet, dar specia asta n-au studiat-o. Le-o fi speriat cameramanii, le-o fi înghițit microfonul, le-o fi dat cu deochi. Bine, nu știu săracii ăia la Animal Planet ce-i deochiul, de asta nici nu și-ar fi dat seama ce i-a lovit. Sau e o conspirație mondială. Toți greii lumii și-au dorit o șoșoacă. Ar fi fost aur curat, dar specia asta e greu de stăpânit. Când deschide gura îți vine brusc s-o iei la fugă. Și la ce zgomote scoate, ai ceva de alergat.

Chiar, ți-ai bea cu ea în preajmă cafeaua de dimineață? Sau ai prefera să stai cu masca pe față? Chiar și cu aia de sudură.

Mi-e și frică să spun că mai am nevoie de ceva. Dacă mă trezesc că-mi aduce vreo butelie și eu n-am nevoie?

Închid televizorul și zic hai să intru pe net. Zbang, îmi dă cu roșu-n față. E Firea. Vrea să aibă grijă de sănătatea mea ca și până acum. Băi, îmi zic, o vrea să-mi plătească niște consultații la o policlincă privată, nu cred că vrea să mă prostească tot cu alea opt spitale regionale de pe vremea lui Ponta. Și nici primar nu mai e ca să mă pună să-mi plătesc niște vouchere. „Voi lupta în continuare pentru sănătatea bucureștenilor”, zice Firea. Și-mi dau seama că are dreptate. E și logic. Patru ani s-a luptat cu bucureștenii. Treaba asta a lăsat răni adânci. Cineva trebuie să se lupte acum să-i însănătoșească la loc. Doar că e are așa, o privire de still like steel de te înțeapă-n șira spinării. Anul ăsta nu se mai face nici târg de Crăciun, nici vreun concert din ăla scump. Și mă trece un fior. Pe praful ăsta, poate-mi pune Firea în casă un brad de 10 metri, două chioșcuri și-un iepure din ăla chicios rămas pe stoc din primăvară.

Dau să ies repede de pe site, da-l văd pe Oprea și-mi aduc aminte de interesul lui național. Îl văd vopsit deja și trec mai departe. Pe Ponta nu l-am mai văzut de când a plagiat și mesajul de condoleanțe pentru Maradona. Cine știe ce-o mai copia acum?

Gata, închid tot. Dar tot m-am ales cu ceva. Știu sigur cu cine nu voi vota. Și sper ca duminica viitoare să se mai ducă și șoșoacele astea prin scorburile lor. 

 

 

 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.