Cât va mai dura războiul din România. Care ar putea fi Javelinul nostru

DE Mihai Duță | Actualizat: 23.03.2022 - 19:13

Războiul din România era într-o stare de lâncezeală înaintea invaziei ruse în Ucraina. Ativacciniștii cam rămăseseră fără obiectul muncii. Dar imediat ce a început războiul, Șoșoacă s-a transformat în tanc rusesc și întreaga armată de fake news a început iar scandalul.

SHARE

Războiul din România e întețit de aceleași nulități ajunse moț pe piramida prostiei, ca să nu-i zic altfel. Acum însă, legăturile bănuite cu vechilii lui Putin s-au dat pe față. 

Citește și: Propagandiștii Kremlinului la București. De la Năstase și Severin, la Puric și Anamaria Prodan

Desigur, există mai multe categorii. Sunt câteva personaje care explică de mult timp că a fi liber înseamnă a fii sub bocancul Rusiei. Ei au vechi legături și ștate de plată în zona asta.

Apoi sunt scandalagii nou veniți pe piață care vor să-și afirme credința față de prea-puternicul stăpân.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhul Kiril al Moscovei, complicitate cinică cu politicul asasin

În fine, mai sunt idioții utili, care chiar asta sunt: niște frustrați care aderă la grupul celor ce inventează cauze ieșite din comun pentru propriile nerealizări. Mai degrabă crezi într-o teorie a conspirației care-ți spune că tu n-ai făcut nimic în viață pentru că nu vrea Oculta Mondială, decât să recunoști pur și simplu că ești prost sau puturos.

Citește și: Anonymous: discuție Putin - Şoigu despre vânzarea unor păduri ucrainene

"Ia uite-i și pe ăștia ai lui Zelensky cum sunt îmbrăcați! Rușii sunt toți la costum, iar ucrainenii s-au dus ca niște golani", ați citit desigur comentarii de genul ăsta venite de unde nu te așteptai direct în bula ta, atunci când au apărut primele imagini de la negocierile dintre ruși și ucraineni.

Citește și: Ceasurile de lux ale lui Vladimir Putin: Unul dintre ele costă 500.000 € . Pe ce mână îl poartă

Dacă umblă îmbrăcați în pulovere, e clar că se bombardează singuri, cam asta e concluzia ineptă a unora. În mintea lor bolnavă ei cred mai degrabă în niște NKVD-iști la costum decât în niște oameni care încearcă să fie cât mai normali în timp ce familiile și viețile le sunt distruse cu cinsim.

Citește și: Fabuloasa avere a Patriarhului Kirill al Moscovei pentru care se închină la Putin

De altfel, cel care a dat ordinul criminal este îmbrăcat și el la costum, cu un ceas de jumătate de milion de dolari la mână și conduce autoritar Rusia de mai bine de 20 de ani. Democrație curată, nu ca la americani. 

Până una, alta, rușii ucid acum copii în Ucraina, și ne tot amenință, nu alte nații.  

Citește și: Trupele rusești au ucis 121 de copii și au rănit peste 167 minori de la începutul războiului

Apoi vin temele zilnice. Cei care-ți explicau cum e cu suveranitatea și patriotismul românesc, spun acum că Zelensky e un om rău care-și nenorocește țara pentru că n-o predă la ruși.

Păi ori suntem patrioți, ori nu mai suntem? Ce ne facem dacă ne atacă cineva țara? O predăm repede ca să nu fie victime? La ce cozi sunt la pașapoarte, probabil că o să trecem foarte repede peste asta.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Vama Siret, refugiați: „Nu rămânem în România. Ne e teamă că rușii vin și peste voi”

Aceleași personaje care-ți spun cât de răi sunt ucrainenii, n-au nimic de zis că rușii nu vor să ne dea tezaurul înapoi. 

Știu e greu și n-are niciun rost să-i arăți scurt-circuitele de gândire unui idiot. 

Citește și: EXCLUSIV Ce spune negociatorul României despre restituirea Tezaurului. Rușii nu ne răspund la mesaje

Însă mi-e greu să înțeleg lipsa oricărei urme de omenie la astfel de ființe.

Oameni care au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni, cam aceiași care-i ajută mai mereu și pe români, au ajus să fie certați de unii care n-au ajutat niciodată pe nimeni.

"Îi ajutați acum pe ucraineni, dar pe români cine îi ajută?", spun unii pe care dacă-i întrebi, nu-ți pot spune dacă au ajutat vreodată pe cineva. 

Citește și: Biserica Ortodoxă a strâns 5 milioane euro pentru victimele din Ucraina. Cum donezi în siguranță

Vorba cuiva, dacă ar fi ajutat, ar fi știut de existența campaniilor umanitare pentru români aflate și acum în desfășurare. 

Din păcate, războiul acesta din România va continua mult după ce luptele din Ucraina se vor termina.

În aceste condiții, doar educația poate fi Javelinul nostru, însă acum nu pare că investim prea mult în arma asta.

 

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.