Romeo Albu, condamnat la 6 ani de pușcărie alături de Sorin Oprescu, dat și el în urmărire generală

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.05.2022 - 19:24
Romeo Albu, condamnat la 6 ani de pușcărie alături de Sorin Oprescu, dat și el în urmărire generală. / Foto: captură ecran

Romeo Albu, condamnat definitiv la şase ani de închisoare, în dosarul în care Curtea de Apel Bucureşti a decis o pedeapsă de 10 ani şi 8 luni pentru fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire naţională, ca și Oprescu, după ce nu a fost găsit acasă.

SHARE

"Astăzi, 13 mai, în urma deciziei instanţei, poliţiştii oraşului Buftea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 43 de ani, din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, pentru a pune în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 6 ani, emis pe numele acestuia", informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Citește și: Condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, Oprescu e de negăsit. Ar fi plecat prin Vama Giurgiu

Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie. 

Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Sentința este definitivă.

La ultimul termen al apelului, un procuror de la DNA a cerut mărirea pedepsei aplicate fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu în dosarul în care acesta a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Citește și: Încă un condamnat definitiv este fugar. Polițiștii l-au dat în urmărire generală

Reprezentantul DNA a apreciat că Tribunalul Bucureşti i-a aplicat lui Oprescu o pedeapsă prea blândă în raport cu faptele comise şi funcţia deţinută de fostul edil şi a cerut o pedeapsă orientată spre maximul special prevăzut de lege.

De asemenea, procurorul a cerut pedepse mai mari şi pentru ceilalţi inculpaţi din acest dosar.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Alte condamnări în primă instanţă: Bogdan Popa (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane) - 13 ani şi 4 luni închisoare; Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) - 3 ani şi 4 luni; Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) - 4 ani; Claudiu Bengalici (administrator al unei societăţi comerciale) - 4 ani şi 4 luni; Cristian Stanca (fost şofer al lui Oprescu) - 7 ani şi 8 luni; Ruxandra Avasiloae (fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) - 2 ani şi 4 luni cu suspendare.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.