Condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, Oprescu e de negăsit. Ar fi plecat prin Vama Giurgiu

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.05.2022 - 15:20
Condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, Oprescu e de negăsit. Ar fi plecat prin Vama Giurgiu. / Foto: captură ecran

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită. Doctorul e, însă, de negăsit. Potrivit unor surse, acesta ar fi plecat din România în urmă cu două săptămâni. Poliția l-a dat în urmărire.

SHARE

După anunțarea sentinței definitive de către CAB, la una dintre locuințele lui Sorin Oprescu din București și-au făcut apariția ofițerii de la Serviciul Urmăriri din cadrul Poliției Capitalei, având în mână mandatul de executare a pedepsei. Dar, fostul edil nu a fost găsit, informează Antena 3.

De asemenea, polițiștii l-au căutat pe Sorin Oprescu și la vila sa din Ciolpani, acolo unde a avut loc flagrantul din 2015, atunci când fostul edil era prins în timp ce primea de la unul dintre colaboratorii săi 25.000 de euro cu titlul de șpagă, relatează stirileprotv.ro. Însă, doctorul nu se afla nici acolo. 

Citește și: Pe modelul Udrea, angajata ISU condamnată în dosarul Colectiv a fugit din țară. Unde a fost găsită

Surse apropiate de Sorin Oprescu susțin că acesta nu s-ar mai afla în țară de vreo două, trei, săptămâni, că ar fi plecat cu mașina prin Vama Giurgiu și că s-ar putea afla în Austria, unde locuiește fiul său. 

Poliția Română l-a dat în urmărire pe Oprescu Sorin Mircea, menționând pe site că „Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis impotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsa de 10 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat in varianta agravanta.”

Citește și: Așteptarea sentinței în cazul Colectiv, mai lungă ca „pușcăria” lui Piedone. În 10 ani e iar primar
 

Oprescu, condamnat pentru constituire de grup infracțional organizat, luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani

Judecătorii de la Curtea de Apel București l-au găsit pe Sorin Oprescu vinovat de patru acuzații de corupție: constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuz în serviciu, dar și spălare de bani.

Pentru fiecare dintre aceste acuzații a primit câte o pedeapsă, iar în urma contopirii, pedeapsa rezultantă a fost de 10 ani și 8 luni de închisoare.

Magistrații CAB au mai dispus confiscarea unor sume de bani, puțin peste 100.000 de lei, adică aproape 20.000 de euro, dar mai ales o vilă impozantă din cartierul Primăverii din Capitală, pe care Sorin Oprescu ar fi cumpărat-o, spun judecătorii, prin intermediul unei persoane interpuse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te