Reacția TVR în cazul jurnalistului Marian Olaianos. ”Toleranță zero pentru comportament violent”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.03.2024 - 20:10
Marian Olaianos a câștigat procesul cu TVR FOTO: Captură TVR

Jurnalistul Marian Olaianos, acuzat de agresiune asupra unei colege, a câştigat în primă instanţă procesul în care a dat în judecată Televiziunea Română. Astfel, el ar putea să se întoarcă la postul public. TVR a anunțat însă că va face apel.

SHARE

Televiziunea Română a transmis că va face apel în procesul privind concedierea jurnalistului Marian Olaianos care este acuzat că și-a lovit o colegă pe holurile instituției.

Pe de altă parte, jurnalistul s-a plâns că aceasta îl hărțuia.

TVR face apel în procesul cu jurnalistul Marian Olaianos

Comentatorul sportiv a câștigat procesul cu TVR, astfel că postul public va trebui să-l reangajeze și să-i plătească salariile de când a fost concediat până în prezent. Însă TVR a anunțat că face apel.

”Toleranţă zero în Televiziunea Română pentru comportament violent: SRTv face apel în procesul cu Marian Olaianos

Televiziunea Română va face apel în procesul privind concedierea lui Marian Olaianos, în termenul legal. 
Subliniem că fapta pentru care a fost cercertat, face şi obiectul unui dosar penal pentru loviri și alte violenţe.

Marian Olaianos a fost concediat de TVR ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală ale jurnalistului asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale. 

Reamintim că temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei de concediere a constat în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video ce surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. 

Citește și: Comentator sportiv de la TVR, cercetat disciplinar după ce a fost acuzat că și-a bruscat o colegă

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei de cercetare disciplinară următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului".

În cadrul procesului intentat de jurnalist prin care contestă decizia de concediere, Televiziunea Română va face apel în urma hotărârii judecătoreşti dispuse în primă instanță. SRTv consideră că, prin comportamentul agresiv, jurnalistul a comis o abatere gravă conform prevederilor Regulamentului Intern al SRTv, sancționabilă cu desfacerea contractului de muncă”, se arată în Informarea TVR.

Scandal pe holurile TVR

În toamna lui 2022, Marian Olaianos a fost acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, colega de la secția Cultural cu care avea în acel moment o relație extraconjugală.

După incident, Nadine Vlădescu a depus o plângere la conducerea TVR-ului. „Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete", a susținut aceasta. La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual.

Citește și: Jurnalista ce îl acuză de violență pe un comentator, ordin de restricție. Își urmărea un fost iubit

După 4 luni de anchetă internă, Comisia de disciplină a TVR a apreciat că „sunt dovedite actele de agresiune fizică și verbală împotriva jurnalistei Nadine Vlădescu” și a decis să-l concedieze pe Olaianos.

Imagini cu agresiunea pe holurile TVR au fost publicate de ziarul Libertatea.

Conducerea TVR, care a demarat o anchetă internă, l-a exclus pe Olaianos din echipa pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

În februarie 2023, Comisia de Disciplină a TVR a finalizat cercetarea și a decis desfacerea contractului de muncă al lui Marian Olaianos, decizie ce i-a fost comunicată în martie. 

El a dat TVR în judecată iar pe 12 martie 2024 instanța i-a dat câștig de cauză. Îndă decizia judecătorilor poate fi atacată cu recurs în 10 zile. 

„Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective”, se arată în decizia Tribunalului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te