Moțiunea împotriva ministrului Justiției a picat. Tudorel Toader rămâne în Guvern

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.03.2019 - 13:30
Tudorel Toader nu are emoții cu moțiunea de cenzură. Foto Inquam Photos

Moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, este programată să intre la vot final astăzi, după două săptămâni de când a fost dezbătută.

SHARE

UPDATE: Moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a picat la vot, după două săptămâni de când a fost dezbătută. După moțiune, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat că este este în continuare nemulțumit de activitatea ministrului justiției și că așteaptă să vină cu OUG-urile promise.

____________________

Deși inițial liderul PSD, Liviu Dragnea, a lăsat să se înțeleagă că deputații social-democrați ar putea lăsa ca moțiunea să fie adoptată, ceea ce ar fi constituit o presiune asupra lui Toader să demisioneze din funcție, partidul pare să se fi răzgândit, anunțând că va vota împotriva moțiunii, potrivit G4media.

Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a anunţat luni că grupul PSD va vota împotriva ambelor moţiuni simple programate la sesiunea de vot final din această săptămână, în plenul Camerei Deputaţilor, una împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, iar cealaltă împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Grupul PSD din Camera Deputaţilor va vota împotriva ambelor moţiuni simple împotriva celor doi miniştri din Guvernul PSD-ALDE. Vom avea un vot obişnuit în ziua de miercuri, plen cu dezbateri pe proiectele înscrise pe ordinea de zi şi votul final începând cu ora 12,00”, a precizat Alfred Simonis, la Parlament.

Citește și: Dragnea pune presiune: Există o stare de nemulțumire în legătură cu Tudorel Toader

Moţiunea simplă intitulată „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost dezbătută în urmă cu două săptămâni. Camera Deputaţilor nu a avut şedinţă de vot final săptămâna trecută. Tot azi va fi supusă la vot şi moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”, iniţiată de USR, PNL şi PMP. Aceasta este dezbătută luni de plenul Camerei Deputaţilor.

În urmă cu două săptămâni, președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis un avertisment ministrului Justiției, Tudorel Toader, sugerând că moțiunea simplă împotriva acestuia, ar putea fi adoptată.

Citește și: PSD a boicotat moțiunea împotriva lui Tudorel Toader. Acesta rămâne ministru

Întrebat de jurnaliști dacă Tudorel Toader ar trebui să aibă emoții miercuri la dezbaterea moțiunii de cenzură, Dragnea a răspuns: ”Nu ştiu, chiar nu ştiu să răspund. Sincer, nu pot să răspund la această întrebare pentru că nu ştiu”.

„Are în continuare susținerea deputaților PSD?”, au insistat jurnaliștii. ”Vedem miercuri (6 martie – n. red.)”, a replicat Dragnea.

Votul final din 6 martie a fost însă amânat, din lipsă de cvorum, după ce deputații PSD au decis să nu participe la ședință.

Moțiunea a venit  în contextul în care, pe data 10 decembrie 2018, Comitetul Executiv (CEX) al PSD a decis în unanimitate ca Guvernul să modifice prin ordonanță de urgență Codurile penale, mai exact acele prevederi declarate constituționale de către CCR.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te