Miza cercetării disciplinare a procuroarei Alexandra Lăncrănjan este scoaterea ei din dosarul Tel Drum, susțin sursele citate de G4Media. Dacă Inspecţia judiciară o “trimite în judecată disciplinară” la Secţia pentru procurori a CSM în materie disciplinară, este găsită vinovată şi primeşte o sancţiune, ea va trebui să plece din DNA, ceea ce înseamnă că nu se va mai putea ocupa de dosarul lui Liviu Dragnea. În DNA standardele de integritate sunt ridicate şi nici un procuror sancţionat disciplinar nu poate rămâne, au explicat sursele noastre.
Lăncrănjan i-a dat sâmbătă o replică pe Facebook ministrului Justiţiei, fără a-l numi. Replica lui Lăncrănjan a venit după ce Toader scrisese mai devreme, tot pe Facebook, că ”abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania”, la o zi după ce Ambasada Germaniei anunţase că în Germania abuzul în serviciu e urmărit penal.
Postarea inițială a ministrului Justiției/ sursa: Facebook
La doar câteva minute după ce Alexandra Lăncrănjan i-a dat replica de la distanţă, Tudorel Toader a revenit pe Facebook cu o contra-replică în care menționa că ”cine vrea si poate, lesne intelege diferentele dintre elementele constitutive ale infractiunilor din art.266 C penal german si art.297 C penal roman.”
Alexandra Lăncrănjan este cea care instrumentează dosarul TelDrum, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este anchetat penal pentru cinci infracţiuni: două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Replica procuroarei Lăncrănjan la postarea lui Tudorel Toader/ sursa: Facebook