Predoiu: Munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei e un fel de "maraton fără sfârşit"

DE Bianca Iosef | Actualizat: 03.07.2022 - 13:41
Cătălin predoiu-Foto: FACEBOOK

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că "rolul Justiţiei nu este doar de a dezlega pricini şi conflicte, de a lămuri acuzaţii şi apărări, ci de a reuşi să facă Dreptate". "(...) munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei este un fel de «maraton fără sfârşit».

SHARE

„Căutarea Adevărului şi a Dreptăţii fac parte din natura umană şi constituie un implacabil destin al umanităţii. De aceea, Justitia est fundamentum regnorum şi munca pentru construcţia «Catedralei Justiţiei» este nesfârşită. Rolul Justiţiei nu este doar de a dezlega pricini şi conflicte, de a lămuri acuzaţii şi apărări, ci de a reuşi să facă Dreptate", a afirmat Cătălin Predoiu, în mesajul transmis duminică în mesajul transmis de Ziua Justiţiei.

Citește și: Băsescu nu a fost „servit” de niciun serviciu secret. Cum s-a ajuns la colaborarea cu Securitatea

Potrivit acestuia, „capacitatea Justiţiei de a face Dreptate depinde de foarte multe condiţionări, de la calitatea învăţământului juridic superior, a nivelului de pregătire a profesorilor şi absolvenţilor de Drept, până la raţionalitatea organizării instanţelor şi parchetelor şi calitatea legilor adoptate de Parlament. Lista acestor condiţionări ar putea continua şi cu alte provocări rămase la stadiul de deziderat. De aceea, munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei este un fel de «maraton fără sfârşit», un drum fără capăt, un ideal care se cere permanent urmărit".

Citește și: Ciucă: Să aducem mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin MCV

„Îmi exprim încrederea că, în 2022, vom continua să marcăm progrese pe acest drum, pentru binele justiţiabililor, pentru binele tuturor! Succesul va atârna de cooperarea dintre cele trei puteri constituţionale ale statului, dar şi de disponibilitatea fiecărui profesionist implicat în actul de Justiţie. Cu toţii suntem datori să repunem Justiţia română acolo unde îi este locul, în rândul întâi al justiţiilor europene. Suntem în ceasul al 12-lea pentru a ne îndeplini acest obiectiv. De acest deziderat atârnă interese fundamentale ale cetăţenilor români şi ale statului român. La mulţi ani Justiţiei române!", a transmis Predoiu, conform News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.