Gorghiu vrea ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare. „Legea 2 Mai”

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.09.2023 - 21:54
Gorghiu vrea ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare. „Legea 2 Mai” - Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu/ Imagine cu caracter ilustrativ

Alina Gorghiu propune o lege „Legea 2 Mai”, care să prevadă că traficanții de droguri trebuie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare.

SHARE

Ea a spus la o emisiune TV că în România consumul de droguri e în creștere și că trebuie combătut mai bine traficul de droguri.

Gorghiu vrea ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare. „Legea 2 Mai”

„Traficul de droguri e cel care ar trebui sa ne atragă toată atenția”, a explicat ea. Gorghiu a arătat că în luna martie au fost modificate pedepsele pentru traficanți și că acestea sunt acum aproape la fel de mari ca cele pentru omor.

Citește și: Traficant de droguri, angajat la farmacie. Vindea Fentanil și Oxicodona, substanțe cu efect mortal

„Pedepsele sunt între 3 și 10 ani, între 10 și 20 de ani, similare cu infracțiunea de omor. Problema este următoare: uneori aceste pedepse sunt înjumătățite, pentru că această lege prevede posibilitatea ca traficantul să facă un denunț în etapa urmăririi penale, să livreze un alt traficant de droguri, să dea informații pentru identificarea altora, astfel încât să beneficieze de reducerea de pedeapsă. Și atunci e posibil ca instanța să-i dea pedeapsă cu suspendare”, a explicat ministrul.

Ea propunee o nouă lege care să prevadă doar închisoare cu executare pentru cei care fac trafic de droguri.

„Gândiți-vă la o lege similară cu „Legea Anastasia”, căreia să îi zicem legea 2 Mai, prin care pentru traficul de droguri de mare risc, traficanții să nu mai beneficieze de suspendare, ci doar de pedepse cu executare”, a spus Goorghiu.

„Sigur, denunți pe cineva, îți reduce pedeapsa, dar nu ajungi la suspendare”, a subliniat ea.

„Legea Anastasia”, adoptată recent, prevede ca persoanele care au comis accidente mortale sub influența drogurilor și a alcoolului nu mai pot beneficia de suspendare, ci vor fi condamnate la închisoare cu executare.

Citește și: Farmacistul care făcea trafic cu fentanil și oxicodonă a fost reținut de DIICOT. Drogurile, letale

Numele de „Legea 2 Mai” dat de Gorghiu pentru această propunere legislativă vine de la accidentul grav produs în 19 august la ieșirea din stațiunea 2 Mai, când Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani care consumase mai multe tipuri de droguri, a accidentat mortal 2 tineri și a rănit alți 3, apoi a fugit de la locul accidentului. Vlad Pascu este în acest moment în arest preventiv, potrivit digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te