Liviu Dragnea a susținut în fața instanței că stă nevinovat de opt luni în închisoare și că, dacă ar fi vrut, putea să plătească un preț, dar nu a vrut compromisuri.
Întrebat la ieșirea din sala de judecată la ce preț s-a referit, Dragnea a replicat: „Prețul era România”.
„Doamna președinte, am crezut și încă mai cred că un om nu poate fi condamnat decât de o instanță constituită cu respectarea legii. În condițiile în care CCR a spus că completurile de 3 judecători trebuie să fie specializate, nu cred că se poate vorbi de o decizie echitabilă dacă completul s-a constituit fără respectarea legii. De asemenea, indiferent de proceduri sunt același. Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam să plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces și stau nevinovat de 8 luni la închisoare”, a spus Dragnea în instanță.
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.
Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.