Dosar de corupție la RAR Vaslui. Inspectori ITP, arestați preventiv

DE Elena Andrei | 22.04.2021 - 22:32
Inspectori ITP, arestați preventiv/Foto:bacau.net

Tribunalul Vaslui a admis, joi, propunerea DNA şi a dispus arestarea preventivă a şase inculpaţi, printre care doi inspectori ITP şi un inspector de la RAR Vaslui, într-un dosar privind obţinerea ilegală a inspecţiei ITP pentru maşini cu probleme tehnice.

SHARE

Astfel, au fost emise mandate de arestare pentru Marian Ursache, inspector DITP - SPNV din cadrul RAR Vaslui; Ionuţ Verman şi Sorin Apetri, inspectori tehnici autorizaţi în cadrul unor staţii ITP din Bârlad, respectiv Bacău, precum şi pe numele a trei persoane fizice.

O altă persoană a fost plasată în arest la domiciliu.

În dosar mai este cercetat, sub control judiciar, cu interdicţia de a exercita activitatea şi de a părăsi judeţul Vaslui, Doru Săndulescu, inspector DITP - SPNV din cadrul RAR Vaslui.

Potrivit DNA, Ionuţ Verman ar fi iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat împreună cu alte persoane, în scopul săvârşirii de infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual. În perioada iunie 2020 - aprilie 2021, acesta ar fi coordonat activitatea de efectuare nelegală a inspecţiilor tehnice periodice în cadrul staţiei ITP din Bârlad la care lucra, în sensul că s-ar fi atestat, în mod nereal, realizarea inspecţiilor tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să se prezinte în staţie, potrivit Agerpres.

Citește și

Șpaga la RAR, ascunsă în masca de protecție

8.600 euro/lună pentru ex-șeful Registrului Auto Român. A strâns 201.000 euro la nuntă

 

Întrucât staţia din Bârlad nu este autorizată decât pentru ITP pentru categoria a II-a de vehicule, inspectorii tehnici de aici au apelat la inspectorii din alte staţii autorizare RAR pentru situaţii în care era necesară inspecţia unor vehicule de mare tonaj (peste 3.500 kg) din categoria III-a. Astfel, a fost identificată o staţie ITP din judeţul Bacău la care inspectorul tehnic Sorin Apetri, în aceeaşi manieră, contra unor sume de bani, ar fi atestat, în mod nereal, efectuarea ITP pentru vehicule din categoria a III-a.

Certificatele de înmatriculare şi certificatul de inspecţie corespunzătoare vehiculelor care „trecuseră" ITP erau transmise în colete, prin servicii de poştă rapidă, menţionează procurorii.

În acest context, arată anchetatorii, inspectorii de specialitate din cadrul RAR Vaslui, Marian Ursache (în perioada august 2020 - aprilie 2021) şi Doru Săndulescu (în perioada august 2020 - decembrie 2020), ar fi asigurat sprijin pentru activităţile infracţionale descrise, în schimbul banilor primiţi, direct sau indirect, de la inspectorii tehnici din cadrul staţiei ITP din Bârlad.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te