Cine conduce MJ? Stelian Ion și-a delegat atribuțiile secretarului de stat Dimitriu, fost la Piperea

DE Petru Zoltan | Actualizat: 21.01.2021 - 23:07
Stelian Ion/FOTO: gov.ro

Ministrul Justiției Stelian Ion și-a delegat cele mai importante atribuții noului secretar de stat Alexandru Dimitriu, fostul asociat de la casa de avocatură Piperea & Asociații. Culmea ironiei, actualul ministru îl critica pe Cătălin Predoiu, ex-ministru, tot pentru delegări.

SHARE

Alexandru Dimitriu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a fost ispita Cosminiei Păsărin, în emisiunea „Vara Ispitelor”.

Citește și: EXCLUSIV Alex Dimitriu, ispita Cosminei Păsărin și avocatul fraților Micula, secretar de stat la MJ

Pe site-ul Ministerului Justiției, Stelian Ion și-a trecut lista cu principalele responsabilități pe care le are în calitate de ministru. De aici, aflăm că răspundea de cele mai importante 23 de de structuri ale ministerului: de la Direcția Corpul de Control al ministrului și Serviciul informații clasificate, până la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu.

Dar hărnicia ministrului a durat mai puțin de o lună de zile de la instalarea în funcție. De ce? Pentru că cele mai importante direcții din Ministerul Justiției le-a plasat în coordonarea secretarului de stat Alexandru Dimitriu.

Ministrul Stelian Ion, promotorul lui Dimitriu

Newsweek România a dezvăluit că ministrul Stelian Ion l-a adus pe avocatul Alexandru Dimitriu la Ministerul Justiției pentru ca acesta să participe la ședințele cu funcționarii publici, deși acesta nu avea nicio calitate oficială. Practic, un membru de partid, PLUS, ținea ședintele cu directorii ministerului și avea acces la documente, probabil inclusiv clasificate.

Citește și: Stelian Ion recunoaște: omul său face ședințe în Ministerul Justiției, deși nu lucrează acolo

„Sunt chestiuni asupra cărora am dat dispoziție. Domnul Dimitriu va fi colaborator al meu, indiferent dacă îl numește secretar de stat. Supraveghez totul. Nu are acces la documente secrete. Totul e cu știința mea. Am posibilitatea să mă consult cu anumite persoane în care am încredere. Cât timp nu sunt secrete de serviciu, consider că e legal”, spunea ministrul Stelian Ion, într-un interviu acordat spotmedia.ro.

Ulterior, premierul Florin Cîțu l-a numit pe avocatul Alexandru Dimitriu în funcția de secretar de stat la ministerul Justiției, la cererea expresă a ministrului Stelian Ion.

Citește și: Noul ministru al Justiției: avocatul lui Mazăre, beneficiar dubios al unei garsoniere ANL

Ce atribuții a preluat secretarul de stat Dimitriu?

După ce premierul Cîțu l-a numit secretar de stat pe Alexandru Dimitru, ministrul Stelian Ion l-a recompensat cu gestionarea celor mai importante direcții din ministerul Justiției. Astfel, Alexandru Dimitriu va coordona Direcția Avizare Acte Normative, Direcția Contencios, Direcția Resurse Umane, Direcția Economică, Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Oficiul Național pentru Registrul Comerțului.

Contactat de Newsweek România, secretarul de stat Alexandru Dimitriu a spus că „acestea sunt atribuțiile delegate prin ordin de ministru. În momentul în care vor fi numiți și alți secretari de stat, atribuțiile vor fi reașezate”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te