EXCLUSIV Alex Dimitriu, ispita Cosminei Păsărin și avocatul fraților Micula, secretar de stat la MJ

DE Petru Zoltan | Actualizat: 05.01.2021 - 13:50
Cosmina Păsărin și Alexandru Dimitriu/FOTO: psnews.ro

Până la publicare deciziei de numire pe funcție în Monitorul Oficial, avocatul Alexandru Dimitriu face potecă la Justiție pentru a se acomoda cu ministerul, după cum a declarat pentru Newsweek România.

SHARE

Avocatul Alexandru Dimitriu a intrat în Baroul București în anul 2007. În acel an, a fost încadrat ca avocat asociat la casa de avocatură Piperea & Asociații, fondată de avocatul Gheorghe Piperea, fost consilier onorific al premierului Mihai Tudose. Piperea este și un fan declarat al PSD, dar și un contestatar al măsurilor anti-COVID.

Dar Dimitriu a cochetat cu politica încă din anul 2003. Atunci, era membru al PNL, calitate pe care a deținut-o până în 2013. Din 2019, a devenit membru PLUS, formațiunea politică condusă de Dacian Cioloș. În preajma alegerilor locale de anul trecut, Dimitriu a fost desemnat candidatul USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 5. Dar Cioloș l-a retras de pe listă pentru a-i face loc liberalului Cristian Băcanu.

„Am fost la o discuție cu domnul ministru”

Dacian Cioloș nu l-a uitat pe avocatul Alexandru Dimitriu. Acum, vrea să îl impună pe funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, minister condus de controversatul Stelian Ion, de la USR. De aproximativ o săptămână, avocatul Alexandru Dimitriu face potecă la Ministerul Justiției.

Citește și: Noul ministru al Justiției: avocatul lui Mazăre, beneficiar dubios al unei garsoniere ANL

Contactat de Newsweek România, avocatul Alexandru Dimitriu a spus că va fi numit secretar de stat la Ministerul Justiției. „Urmează să se finalizeze încet, încet. Nu am încă o numire pe funcția de secretar de stat, dar o aștept”, a declarat avocatul Dimitriu.

Întrebat care sunt motivele pentru care se duce la Ministerul Justiției fără a fi numit oficial în funcția de secretar de stat, Alexandru Dimitriu a spus așa: „Sunt la secretariat. Am venit să văd ce se întâmplă pe aici, am întrebat în stânga și-n dreapta, ca să mă acomodez. Am discutat și cu domnul ministru, am fost în ședințe. Nu sunt angajat pe cabinetul ministrului”.

Cum poate participa un viitor demnitar la ședințele ministerului fără a avea o calitate oficială sau să existe un document oficial în acest sens? Doar ministrul Stelian Ion știe.

Ulterior, Alexandru Dimitriu a spus că nu a participat la vreo ședință cu staff-ul. „Am fost la o discuție cu domnul ministru. Nu am acces la documente. Am spus că am fost la secretariat pentru că așa se intră. Nu știu când iese decizia de numire. Încă nu am discutat pe ce direcție o să fiu. Eu sunt membru PLUS în alianță cu USR”, a mai spus avocatul Dimitriu.

Avocatul fraților Micula

Alexandru Dimitriu a fost unul dintre avocații care au reprezentat pe plan local interesele fraților Ioan și Viorel Micula, cei care au obținut în urma unui proces internațional nu mai puțin de 912,5 milioane lei de la statul român. Banii au fost plătiți de Ministerul Finanțelor în mandatul de ministru al lui Florin Cîțu, actualul premier al României, obligat de decizia arbitrală de la Washington.

Newsweek România a scris pe larg despre acest proces.

Întrebat dacă a fost avocatul fraților Micula împotriva statului român, Alexandru Dimitriu a spus următoarele: „Da, am reprezentat European Drinks, dar nu împotriva statului român. Am fost avocat aici în țară, nu la nivel internațional. Nu mai reprezint familia Micula.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te