Certificate false de moștenitor și de proprietate eliberate de doi procurori din București

DE Bianca Iosef | 14.12.2022 - 15:31
Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Foto: FACEBOOK

Doi notari publici au fost reţinuţi de procurorii DNA într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi eliberat certificate de moştenire, precum şi alte acte care ar fi atestat în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului București.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Potrivit unui comunicat al DNA transmis procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a mai multor persoane, respectiv:î

Citește și: Un bărbat din Suceava a ajuns la spital din cauza unui incendiu provocat intenționat

*Lidia Simona Seceleanu, notar public, pentru luare de mită (două fapte), fals intelectual, comise în formă simplă şi continuată (19 fapte), şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, comise în formă simplă şi continuată (16 fapte).

Citește și: Cancelarul Germaniei: Este în interesul Europei ca România să intre în Schengen cât mai curând

* Eugenia Cuţaru, notar public, pentru instigare la fals intelectual în formă continuată (două fapte) şi instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

* Persoană fizică, pentru complicitate la fals intelectual, (patru fapte), complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (patru fapte), şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (patru fapte).

* Două persoane fizice, pentru instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

* Persoană fizică, pentru cinci infracţiuni de instigare la fals intelectual.

* Persoană fizică, pentru instigare fals intelectual (două fapte), instigare la abuz în serviciu (două fapte), fals în înscrisuri sub semnătură private (două fapte) şi uz de fals (două fapte).

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că prezenta cauză vizează eliberarea nelegală, de către unele cabinete notariale, în perioada 2019-2022, contra unor sume de bani, a unor certificate de moştenitor, precum şi a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate pe raza municipiului Bucureşti, imobile nerevendicate ori care au aparţinut unor persoane fără moştenitori, iar după obţinerea documentelor respective, imobilele erau vândute la preţul pieţei.

Concret, arată anchetatorii, în contextul menţionat, Lidia-Simona Seceleanu, în calitate de notar public, la instigarea şi cu complicitatea unor alte persoane (printre care şi cele reţinute în prezenta cauză - două fiind angajate la cabinetul notarului public Lidia-Simona Seceleanu ) ar fi eliberat în mod nelegal peste 19 certificate de moştenitor care atestau în fals faptul că beneficiarii acestora erau singurii moştenitori ai unor imobile, precum şi alte documente (contracte de cesiune, contracte de vânzare cumpărare) prin care, în mod nelegal, li s-ar fi permis unor persoane să achiziţioneze terenuri, să înstrăineze părţi sociale pe care le deţineau în cadrul diverselor societăţi comerciale.

"În două dintre cazuri, inculpata Lidia-Simona Seceleanu ar fi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 2.000 euro pentru a elibera două astfel de certificate de moştenitor ce vizau două apartamente din Bucureşti", spun procurorii.

DNA informează că miercuri urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile un număr de opt persoane (cei şapte menţionaţi şi un altul care se sustrage cercetărilor), potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te