Ana Birchall despre Stelian Ion: Sunteți ministrul zero realizări. Faceți doar exerciții de imagine

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.07.2021 - 12:11
Ana Birchall despre Stelian Ion: Sunteți ministrul zero realizări. Faceți doar exerciții de imagine / FB

Fostul ministru al justiției face un rechizitoriu dur la adresa actualului șef peste justiție.

SHARE

„Chiar nu inteleg lamentarile publice ale domnului ministru al justitiei Stelian Ion care afirma cu seninatate ca nu sunt procurori care sa se califice pentru a lucra la DNA si DIICOT.

Citește și: Soția deputatului USR, Emanuel Ungureanu, angajată la stat. Câștigă de 10 ori mai mult ca în privat


In realitate, cifrele il contrazic pe domnul Stelian Ion pentru ca in Romania sunt aproape 900 de procurori care detin grade profesionale de parchet de pe langa Curte de Apel si de pe langa Inalta Curte dintr-un total de aproximativ 2400 de procurori.
Ori domnul ministru Stelian Ion nu cunoaste aceste cifre, ceea ce este foarte grav pentru ca ar trebui sa le cunoasca si, dupa mai mult de 6 luni, sa aiba habar de ce se intampla in sistemul judiciar.
Ori domnul Stelian Ion le cunoaste si minte in mod deliberat, manipuland opinia publica desconsiderand astfel inclusiv atributiile tuturor judecatorilor de la Inalta Curte de Justitie si Casatie.
Oare nu va da de gandit domnule ministru cand TOTI judecatorii de la Inalta Curte sustin altceva decat sustineti dvs.?
Oare nu va da de gandit domnule ministru ca cifrele reale va contrazic aratand clar ca este o baza de selectie de aproape 900 de procurori astfel incat sa se promoveze la DNA si DIICOT procurori care sa intocmeasca rechizitorii intr-o maniera profesionista care sa nu duca la ingrosarea statisticilor si a achitarilor ci la condamnari si la recuperarea prejudiciilor si banilor furati romanilor?
In 6 luni de zile nu ati facut NIMIC in afara de exercitii de imagine personale!
Sunteti ministrul ZERO realizari!
Apropo, sunt ideile Dvs sau sunteți foarte prost consiliat? Sau amândouă?

Citește și: Deputatul USR Emanuel Ungureanu, laude publice către Gâdea și Ciutacu, după linșajul la Armand


P.S. 1 Daca s-ar realiza ce propune Stelica Ion riscam sa avem la DNA sau DIICOT procurori care pana la acel moment au anchetat doar infractiuni de furt simplu, de exemplu. Ori se pune intrebarea legitima: care va fi expertiza acelui procuror sa ancheteze o infractiune de mare coruptie, o inginerie financiara, infractiuni informatice sau de trafic de persoane de exemplu daca tot ce a anchetat pana la acel moment sunt infractiuni simple de furt?? Vrem meritocratie si profesionalism care sa duca la condamnarea celor care au incalcat legea sau vrem procurori care sa intocmeasca rechizitorii care sa fie desfiintate in instante de avocatii inclupatilor??


P.S. 2 Sunt peste 1.400 de procurori cu peste 10 ani vechime in acest moment, care potrivit legii actuale ar putea sa fie numiti la DNA si DIICOT”, a scris Ana Birchall.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.