Alex-Florin Florenţa, avizat de CSM în funcția de procuror general

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.03.2023 - 15:53
Alex-Florin Florenţa, avizat de CSM în funcția de procuror general - Foto: Ilona Andrei / G4 Media

Alex-Florin Florenţa a fost avizat de CSM pentru funcția de procuror general, au declarat surse din Consiliu citate de Agerpres.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Alex-Florin Florenţa a fost avizat de CSM pentru funcția de procuror general, au declarat surse din Cosniliu citate de Agerpres.

El a primit luni aviz pozitiv, în unanimitate, din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Alex-Florin Florenţa, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror general, a declarat luni că există o problemă în Ministerul Public în legătură cu motivarea procurorilor şi, „din păcate", cei cu merite nu pot fi premiaţi cu bani.

Alex-Florin Florenţa, avizat de CSM în funcția de procuror general

În cadrul interviului susţinut în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Alex-Florin Florenţa a fost întrebat la un moment dat despre un punct trecut în proiectul său de management, care se referă la identificarea unor modalităţi de premiere a procurorilor care se evidenţiază în activitatea lor.

„Avem o mare problemă, pe care o resimţim cu toţii, ce ţine de motivarea procurorilor în sistem. Această lipsă de motivaţie, cred eu, vine şi din lipsa unei viziuni şi a unei direcţii de acţiune foarte clar asumate, astfel încât fiecare procuror să înţeleagă de ce, din acel coş zilnic cu care se trezeşte luni pe colţul mesei, i se cere să soluţioneze dosarul X sau Y şi nu tot coşul la întâmplare.

Citește și: VIDEO Pentagonul investighează prima înregistrare cu o dronă a unui OZN într-o zonă de conflict

Cred că adoptarea unei viziuni mult mai închegate şi mai evidente pentru a înţelege fiecare procuror de ce face un anumit dosar, de ce se chinuie pe o anumită direcţie, are aptitudinea de a mobiliza mult mai bine corpul de procurori", a răspuns Alex-Florin Florenţa.

El a explicat că trebuie gândit un sistem la nivelul Ministerului Public prin care să fie identificaţi pentru funcţii de conducere acei procurori care se evidenţiază în activitatea de urmărire penală.

Citește și: Falimentul băncii Silicon Valley poate provoca un tsunami pe bursele asiatice. Miliarde $, blocate

„Ca mod de premiere, evident nu mă refeream la neapărat la componenta financiară, de bani, pentru că, din păcate, asta nu se poate la noi în sistem, dar există componente de valorificare a lor, de premiere a unor astfel de procurori, printr-o sumă de alte măsuri adiacente: diplome, plachete, prezentarea lor într-o anumită şedinţă publică, evidenţierea lor într-un anumit context public, care să-i valorifice în raport de colectivul din care fac parte.

Ca şi criterii - pot fi nenumărate: mă refer aici la numărul de rechizitorii în cauze de anumită complexitate, numărul de dosare soluţionate, implicarea în alte activităţi adiacente ale unităţii de parchet", a precizat procurorul Alex-Florin Florenţa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te